Haaland maakt in blessuretijd einde aan opvallende droogte

Erling Haaland heeft woensdag een voor zijn doen atypische reeks van vier interlands zonder doelpunt beëindigd. Het doelpuntenfenomeen van Borussia Dortmund sloeg in de tweede minuut van de blessuretijd toe tegen Luxemburg: 1-0.

Eerder stond Haaland droog in de duels met Noord-Ierland, Gibraltar, Turkije en Montenegro. Tegen Luxemburg moest de Golden Boy-winnaar van 2020 lang geduld hebben; bij het scheiden van de markt klopte hij doelman Anthony Moris in een een-op-een-duel.

Noorwegen miste het EK en werkt nu toe naar het vervolg van de WK-kwalificatiereeks, waarin het een van de opponenten van Oranje is.

Bij Noorwegen stond AZ'er Jonas Svensson in de basis; de rechtsback met een aflopend contract in Alkmaar werd na 65 minuten vervangen. In diezelfde minuut loste Svenssons ploeggenoot Fredrik Midtsjø voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby af.

Luxemburg had trouwens een hoog Sparta Rotterdam-gehalte met Mica Pinto en Laurent Jans, die volgend seizoen uit zal komen voor De Kasteelheren, als basisspelers.