Haaland troeft Fati en Davies af en grijpt prestigieuze prijs

Reacties

Erling Haaland heeft de Golden Boy-award van 2020 in de wacht gesleept. De twintigjarige aanvaller siert zaterdag de cover van de Italiaanse krant Tuttosport, die de verkiezing organiseert. Haaland laat onder anderen Ansu Fati en Alphonso Davies achter zich.

Haaland troeft Fati en Davies af en grijpt prestigieuze prijs
© Pro Shots

Haaland is met de Golden Boy-award de meest veelbelovende speler jonger dan 21 jaar van 2020. De Noor krijgt de prijs na een langdurig stemproces waarin ook een panel van experts over de hele wereld hun zegje hebben gedaan. Haaland verdiende begin dit jaar een transfer van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund en zet zijn scoringsdrift daar voort. Dit seizoen staat de Noorse spits op elf goals in elf officiële duels. Op 14 december krijgt hij de prijs uitgereikt in Turijn.

Naast Haaland, Fati en Davies maakten ook twee Nederlandse spelers nog kans op de prestigieuze award. Mitchel Bakker en Ryan Gravenberch stonden op de shortlist van twintig spelers die nog kans maakten op de prijs. Daarop prijkten ook de namen van onder anderen Phil Foden, Jadon Sancho, Eduardo Camavinga en Vinícius Júnior.

Haaland volgt João Félix op als Golden Boy-winnaar. De Portugees won in 2019. Daarvoor waren het Matthijs de Ligt, Kylian Mbappé, Renato Sanches en Anthony Martial die verkozen werden tot het grootste talent van het jaar. De laatste keer dat een speler van Dortmund de prijs won was in 2011. Toen was Mario Götze de gelukkige.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.