Haaland en Reus onzeker bij Dortmund: 'We hebben vertrouwen in Malen'

Reacties

De kans is klein dat Erling Haaland en Marco Reus dinsdag bij Borussia Dortmund in actie komen tegen Sporting Portugal. Trainer Marco Rose liet op een persconferentie weten dat het tweetal nog niet fit is en ging in op de ontwikkeling van Donyell Malen.

Haaland en Reus onzeker bij Dortmund: 'We hebben vertrouwen in Malen'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Rose werd maandagmiddag tijdens de persconferentie gevraagd naar de inzetbaarheid van Haaland en Reus, die zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 nederlaag) al ontbraken door blessures. 'We moeten de afsluitende training afwachten, maar het wordt voor hen een lastig verhaal. Marco heeft wel wat loopwerk verricht, maar Erling heeft nog behoorlijk last van zijn blessure', verklaarde de trainer van Dortmund.

Zonder topscorer Haaland (spierblessure) en aanvoerder Reus (knieklachten) was Dortmund aanvallend niet bij machte om Mönchengladbach pijn te doen. Rose hoopt dat zijn formatie tegen Sporting zonder de twee smaakmakers wel een positief resultaat kan boeken. 'Als een topspits wegvalt, dat geldt bij elke club, dan doet dat iets met het team. We moeten dus een oplossing bedenken om de afwezigheid van Erling op te vangen. Maar vergeet ook niet hoe belangrijk Marco is aanvallend opzicht én als aanvoerder.'

Tegen Mönchengladbach koos Rose voor Donyell Malen en Youssoufa Moukoko in de aanval. 'Moki deed het goed. Vergeet niet dat hij pas zestien jaar is. Donyell houdt zich ook steeds beter staande. Hij moest na zijn overstap vanuit Nederland wennen aan het niveau in Bundesliga. Maar hij is zeker in fysiek opzicht sterker geworden en kan steeds meer aan tijdens wedstrijden. We hebben vertrouwen in hem en hij boekt vooruitgang, maar we moeten geduld hebben. Zijn momenten gaan nog zeker komen', aldus Rose over Malen, die niet nog heeft gescoord voor Dortmund.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.