Dortmund stellig over Haaland: 'Allemaal bullshit'

Reacties

Borussia Dortmund wijst het idee af dat Erling Haaland zeker bezig is aan zijn laatste Bundesliga-seizoen. Bij BVB wordt met 'tranen in de ogen' gekeken naar de ondergeschikte rol van Jadon Sancho bij Manchester United.

Dortmund stellig over Haaland: 'Allemaal bullshit'
© Pro Shots

De spierblessure zorgt voor speculaties over Haaland. Het is de vraag hoe lang de Noorse goalgetter nog aan de kant staat. De hoop is dat hij dinsdag in de Champions League tegen Sporting Portugal van de partij kan zijn. Zijn toekomst op langere termijn is al langer onderwerp van gesprek. Directeur Hans-Joachim Watzke ontzenuwt de geruchten over een aanstaand vertrek.

'Het is nog niet zeker dat hij komende zomer vertrekt', zegt Watzke tegen Sport1. 'We moeten het gewoon nog zien. Ik heb ergens gehoord dat we hem moeten verkopen, omdat we beursgenoteerd zijn. Dat is allemaal bullshit. De beslissing of er iemand wordt verkocht, wordt genomen door de clubleiding en door niemand anders.'

Watzke beseft dat Haaland zelf daarin ook een rol speelt. 'De sleutel ligt hij Erling. Met Mino Raiola kan ik het goed vinden, omdat we elkaar goed kunnen inschatten. Ik weet hoe hij werkt. Het klopt niet dat het Raiola alleen om het geld te doen is. Hij weet al wat het beste is voor Erling.'

Sancho
Watzke kijkt met een zwaar gemoed naar Jadon Sancho, die afgelopen zomer voor 85 miljoen euro aan Manchester United werd verkocht. 'Hij wilde deze transfer ook vanwege de ontbrekende acceptatie bij de Engelse ploeg', vertelde de BVB-directeur over de achtergrond van de miljoenentransfer.

Op Engelse bodem is de twijfel over Sancho er niet minder op geworden. Op Old Trafford straalt de aanvaller allerminst. Hij staat meer in de schaduw dan in de schijnwerpers getuige zijn rol bij United. 'Ik hou van Jadon. Je krijgt tranen in je ogen, als je de wedstrijden ziet', aldus Watzke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.