Haaland dankt Mbappé voor extra motivatie

Reacties

Erling Haaland heeft woensdag tegen Sevilla zijn faam meer dan waargemaakt. De Noorse spits van Borussia Dortmund sprak na afloop ook zijn dank uit aan Kylian Mbappé.

Haaland dankt Mbappé voor extra motivatie
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Het is altijd goed om doelpunten te maken', zei de Noor na zijn strafexercitie in Sevilla. Nota bene tegen de Spaanse clean sheet-machine maakte hij zijn status van doelpuntenmachine waar. Met twee doelpunten legde hij de solide basis voor de overwinning voor Borussia Dortmund.

Haaland constateerde dat de uitgestippelde tactiek uitkwam. 'We hadden een goed plan. Edin Terzic (trainer BVB, red.) had veel met mij gesproken. Hij vertelde me dat het mijn wedstrijd zou worden en ik mijn kansen zou krijgen. Die heb ik gepakt.'

Haaland had dinsdag zijn generatiegenoot Mbappé met PSG zien schitteren op Spaanse bodem. De prestatie van de Franse international tegen Barcelona gaf hem extra vuur. 'Ik houd van de Champions League en had dinsdag gezien dat Mbappé een hattrick had gemaakt. Dat was voor mij een extra motivatie. Dus ook mijn dank aan hem, het was een mooie avond.'

Zijn scoringsdriften hebben Haaland tot een begeerde speler gemaakt. 'Het is altijd mooi als iemand je wil', reageerde de Noor op de mogelijke interesse van de Europese grootmachten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.