Haaland blijft maar scoren, assistkoning De Bruyne evenaart Gerrard

Manchester City heeft de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers zonder problemen omgezet in een overwinning. De ploeg van Pep Guardiola maakte het verschil in de eerste helft, waarin Wolverhampton een rode kaart kreeg. Erling Braut Haaland vijzelde zijn doelpuntentotaal nog maar eens op. Manchester City staat met zeventien punten uit zeven duels bovenaan in de Premier League, al kan Arsenal de koppositie zondag heroveren.

Wolverhampton Wanderers
0 - 3
Manchester City

Manchester City leidde in de pauze met 0-2 en stond met een man meer op het veld, waardoor het duel al beslist leek. Al na 55 seconden opende Jack Grealish de score voor de bezoekers. Na een fraai hakje van Phil Foden belandde een lage voorzet van Kevin De Bruyne in de doelmond. De bal ging voorbij aan Haaland, maar Grealish stond wel op de juiste plek om er 0-1 van te maken.

Na een kwartier tekende Haaland aan voor zijn elfde Premier League-doelpunt van het seizoen. De aanvaller kreeg opvallend veel ruimte buiten het strafschopgebied van Wolverhampton. Verdediger Max Kilman slaagde er niet in Haaland af te stoppen en zag diens schot in de linkerbenedenhoek belanden.

De situatie voor Wolverhampton werd nog nijpender door een directe rode kaart voor Nathan Collins. In minuut 33 plantte de verdediger zijn noppen in het lichaam van Grealish, die in zijn buik geraakt leek te worden. Scheidsrechter Anthony Taylor twijfelde niet en kende een directe rode kaart toe.

Manchester City walste met een man meer niet volledig over Wolverhampton heen. In de beginfase van de tweede helft had de thuisploeg zelfs meer balbezit, al vloeiden daar geen grote kansen op een aansluitingstreffer uit voort. Na voorbereidend werk van Haaland en De Bruyne zorgde Foden uiteindelijk voor de 0-3.

De Bruyne gaf zijn 92ste Premier League-assist, waarmee hij Steven Gerrard evenaarde. Alleen David Silva (93), Dennis Bergkamp (94), Frank Lampard (102), Wayne Rooney (103), Cesc Fàbregas (111) en Ryan Giggs (162) bereidden in het verleden meer doelpunten voor.