Haagse schiettent: PSV is met 35 doelpogingen ongekend ongelukkig

Reacties

Het onzorgvuldige afwerken van PSV tegen ADO Den Haag zaterdag is ook tot uiting gekomen in cijfers. De Eindhovenaren lieten liefst 35 doelpogingen noteren en wonnen desondanks niet (2-2). Dat gebeurde voor het laatst in 2016.

Haagse schiettent: PSV is met 35 doelpogingen ongekend ongelukkig
© Pro Shots

PSV liep tegen ADO opnieuw tegen puntenverlies aan. Na een 1-0 achterstand te hebben weggepoetst met twee goals van Donyell Malen leek de ploeg van Roger Schmidt te gaan winnen, maar door een late goal van Michiel Kramer werd het 2-2. Wie naar de cijfers kijkt, kan niet anders dan concluderen dat het punt voor ADO bijzonder onverdiend is. Al doet dat vanzelfsprekend niets af aan de blijdschap bij de ploeg van trainer Ruud Brood.

PSV eindigde de wedstrijd met een Expected Goal-waarde van 5,4, zo berekende Opta Sports. Dat wil zeggen dat op basis van de kwaliteit van de kansen het niet meer dan normaal was geweest als de bezoekers minstens vijf keer hadden gescoord. ADO eindigde op 0,6, wat dus een verschil van 4,8 betekent als het gaat om Expected Goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd kwam PSV in totaal tot 35 doelpogingen. Het was voor het eerst sinds augustus 2016 dat de topclub in een competitiewedstrijd waarin het minstens 35 doelpogingen had niet wist te winnen. PSV kwam vierenhalfjaar geleden tot 37 doelpogingen tegen FC Groningen en speelde toen met 0-0 gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.