Guti wil PSV verlaten

Reacties

Erick Gutiérrez lijkt bezig aan zijn laatste weken bij PSV. De 27-jarige Mexicaan is ook in dit seizoen geen onbetwiste basisspeler en heeft na vijf jaar in Eindhoven een vertrekwens.

Guti wil PSV verlaten
© Pro Shots

Hoewel Gutiérrez dit seizoen in liefst 41 officiële wedstrijden in actie kwam, kiest trainer Ruud van Nistelrooij vooral voor Ibrahim Sangaré en Joey Veerman als controlerende middenvelders voor de defensie. Van de dertig Eredivisieduels begon Guti bijvoorbeeld slechts twaalf keer in de basis.

Met die reserverol is de Mexicaan nu wel klaar. Vorig seizoen startte Gutiérrez op de bank maar hij speelde zich onder Schmidt nog voor de winterstop eindelijk in de basis. Het was de eerste keer sinds zijn entree bij PSV in 2018 dat Guti zich echt basisspeler voelde. Daarvoor zagen zijn trainers bij PSV het niet in hem zitten en werd hij geplaagd door blessures.

Solide
De keren dat de 36-voudig Mexicaans international wel speelde, maakte hij meestal een solide indruk. Met Sangaré vormde hij vorig seizoen een goed koppel wat resulteerde in een contractverlenging. Ook in dit seizoen is het winstpercentage van PSV in wedstrijden met Guti veel hoger dan zonder hem. Van de controlerende middenvelders in de selectie is hij degene die de organisatie en de balans het best bewaakt. Toch heeft dat dus niet geresulteerd in een vaste basisplaats. Na een aantal goede wedstrijden in de afgelopen weken, moest Guti in de duels met Ajax weer op de bank plaatsnemen.

Hoogtepunt voor Gutiérrez bij PSV was de bekerfinale van vorig seizoen tegen Ajax. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd scoorde hij één keer. Vooralsnog speelde Guti 138 duels voor PSV, daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij twaalf assists.

Europa
Gutiérrez is nog niet klaar om terug te keren naar Mexico, de voetballer wil zijn carrière het liefst voortzetten in Europa. De middenvelder heeft nog een contract tot en met 2025 waardoor PSV nog een transfersom van enkele miljoenen voor de Mexicaan kan vragen. Vorig seizoen probeerde Roger Schmidt hem nog naar Benfica te halen.

Indien Gutiérrez daadwerkelijk bij PSV vertrekt, zullen de Eindhovenaren zeer waarschijnlijk twee nieuwe middenvelders moeten halen. Want de kans dat ook Sangaré weggaat bij PSV is zeer groot. Hij staat al langer in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs die door een clausule in het contract van de Ivoriaan 37,5 miljoen euro voor hem moeten betalen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Gutièrrez
Meer over Gutièrrez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.