Guti op koers voor contractverlenging bij PSV

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Erick Gutiérrez een nieuw contract gaat ondertekenen bij PSV. Eerder meldde VI al dat de Mexicaan een nieuw contractvoorstel had ontvangen. Nu wordt van meerdere kanten bevestigd dat witte rook over een meerjarig contract nadert.

Guti op koers voor contractverlenging bij PSV
© Pro Shots

PSV moest handelen deze zomer. De 27-jarige middenvelder staat nog maar tot de zomer van 2023 onder contract. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat Guti volgend jaar gratis de deur uit kan lopen. En dus gingen speler en club opnieuw met elkaar in gesprek. Een nieuwe verbintenis lijkt in de maak, zo bevestigen meerdere personen uit zijn entourage.

Na een moeizame start kwam Guti vorig jaar uiteindelijk tot 25 Eredivisie-wedstrijden namens PSV. Hij groeide uit tot een bepalende spelers onder de inmiddels vertrokken coach Roger Schmidt. Zijn vervanger, Ruud van Nistelrooij, ziet aankomend seizoen een belangrijke rol voor de middenvelder weggelegd.

Gutiérrez, die eerder deze zomer nog in verband werd gebracht met het Benfica van Schmidt, wil maar wat graag succesvol zijn met PSV. Daarnaast heeft hij zich als doel gesteld om met Mexico mee te gaan naar het WK in Qatar. Voorwaarde is dan wel dat de ervaren middenvelder wekelijks speelminuten maakt. Dat kan in Eindhoven.

Spelersprofiel

Gutièrrez


Geboortedatum:
15 juni 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Ahome
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
CD Guadalajara
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.