Gustafson voor vier jaar naar Feyenoord

Reacties

Zoals verwacht heeft Feyenoord de transfer van Simon Gustafson afgerond. De linksbenige middenvelder is met de Rotterdammers een vierjarig contract overeengekomen.

Gustafson voor vier jaar naar Feyenoord

Zoals Voetbal International eerder deze week al meldde hoefde Gustafson alleen nog medisch gekeurd te worden om zijn overgang naar Rotterdam te voltooien. Deze keuring doorstond hij woensdag met goed gevolg. De twintigjarige Zweedse international (twee caps) komt over van BK Häcken en gaat in Rotterdam het shirt met rugnummer 27 dragen.

'We volgen Simon al heel lang intensief', spreekt Martin van Geel uit op de clubsite van Feyenoord. 'Daarom zijn we heel blij dat we hem voor meerdere jaren aan Feyenoord hebben kunnen binden.' Na Dirk Kuijt en Marko Vejinovic is Gustafson de derde aanwinst van Feyenoord, dat Jordy Clasie op korte termijn verwacht te verkopen aan Southampton.

Gustafson wordt door Van Geel omschreven als creatieve middenvelder met scorend vermogen. In 68 competitieduels namens Häcken kwam hij tot 14 goals. Onlangs kroonde Gustafson zich met Zweden Onder-21 tot Europees kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.