Gustafson moet vrezen voor schorsing

Reacties

De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de vermeende elleboogstoot die Feyenoorder Simon Gustafson aan Mark-Jan Fledderus heeft uitgedeeld. Het incident ontging scheidsrechter Bas Nijhuis.

Gustafson moet vrezen voor schorsing

De schermutseling tussen de Heracles Almelo-aanvoerder en de Zweedse middenvelder vond vlak voor rust plaats bij een corner van Feyenoord. De elleboogstoot in de ribbenkast bleef in het duel onbestraft omdat Nijhuis de tik naar eigen zeggen niet had waargenomen.

Fledderus toonde bij FOX Sports begrip voor de arbiter. 'Scheidsrechters kunnen dit niet allemaal zien.' Dat neemt niet weg dat de elleboogstoot hard aankwam bij de Heraclied. 'Ik kreeg geen adem meer en was helemaal in paniek.'

Voor trainer Giovanni van Bronckhorst zou een schorsing voor Gustafson een flinke aderlating zijn. De twintigjarige Zweed, die afgelopen zomer arriveerde in Rotterdam, kreeg eind september een kans in de basis en verscheen vervolgens in vrijwel alle duels aan de aftrap. Alleen in de competitiewedstrijd tegen Ajax (1-1) moest hij in eerste instantie genoegen nemen met een plaats op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.