Gulzige Kane achtervolgt Shearer na duizelingwekkende scoringsdrift

Reacties

Harry Kane verbaast vriend en vijand met zijn buitenaardse productie in september. De spits is hard op weg om in zijn naam met vette hoofdletters in de annalen van Tottenham Hotspur en de Premier League bij te schrijven.

Gulzige Kane achtervolgt Shearer na duizelingwekkende scoringsdrift

'We zagen dat het Harry Kane-elftal elke keer weer twee of drie goals maakt.' Manchester City-manager Pep Guardiola bespreekt de concurrentie van de koploper. De Spanjaard ziet de drie eerste achtervolgers op de ranglijst als de grootste rivalen in de titelrace: Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea.

De één-na-laatste club noemt Guardiola niet bij naam. In plaats van daarvan refereert hij aan Kane. Want als Barcelona zo nu en dan 'last heeft' van Messidependencia, dan draait Spurs momenteel mee in de Engelse top door Kanedependence. Nadat de spits in augustus zijn kruit droog hield, volgde in september een ongekend bombardement aan treffers: de Engelsman was dertien keer trefzeker in acht officiële wedstrijden.

Kane besloot de beste maand in zijn voetbalcarrière met een absolute topweek. Daarin eiste hij de wedstrijdbal op tegen APOEL Nicosia door Tottenham hoogstpersoonlijk de zege te bezorgen met een perfecte hattrick (0-3). Mauricio Pochettino gaf na afloop aan verliefd te zijn op zijn talisman. 'Nu is mijn vrouw jaloers. En zijn vrouw ook', grapte de manager. Het slotakkoord van Kane's historische maand volgde zaterdag, toen Huddersfield Town het nieuwe slachtoffer van zijn scoringsdrift werd (twee goals in een 0-4 zege).

De duizelingwekkende septemberstatistieken zijn in een breder perspectief niet eens heel verrassend te noemen. De doelpuntloze maand augustus was veel meer een uitzondering in Kane's kalenderjaar dan zijn recordmaand. Zo heeft de 24-jarige aanvaller in 2017 meer hattricks achter zijn naam staan dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi bij elkaar.

Kane staat na 123 competitieduels op 84 doelpunten. Als hij op dezelfde voet verder gaat, kan hij Alan Shearer bedreigen als topscorer aller tijden van de Premier League. Het Newcastle United-icoon vond in 441 competitiewedstrijden 260 keer het net en moet vrezen dat hij voor het einde van dit jaar al een andere plek in de boeken moet opgeven ten faveure van Kane.

Hurricane scoorde in 2017 namelijk al 27 maal in de Premier League. Shearer draagt ook het record van meeste treffers in die competitie in een kalenderjaar, met 36 goals in 1995. Het is een klare doelstelling: als Kane alles speelt, heeft hij nog veertien competitieduels om tien doelpunten te maken en daarmee het record te grijpen.

Kane bewijst dit jaar dat hij tot de absolute wereldtop hoort. Na zijn recordmaand heeft de topschutter zich gemeld bij de Engelse ploeg, waar hij al eens de aanvoerdersband droeg, die vrij kwam doordat Wayne Rooney afscheid nam. In aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Slovenië en Litouwen liet Kane weten dat hij graag op permanente basis de captain van The Three Lions wil worden. De keuze voor bondscoach Gareth Southgate is zeer eenvoudig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.