Gullit strijdt met Maradona, Pelé en Platini om plek in Ballon d'Or Dream Team

Reacties

Ruud Gullit is een van de twintig aanvallende middenvelders die genomineerd is voor het Ballon d'Or Dream Team. Omdat de Ballon d'Or dit jaar niet wordt uitgereikt vanwege het coronavirus, gaat France Football op zoek naar de elf beste spelers aller tijden.

Gullit strijdt met Maradona, Pelé en Platini om plek in Ballon d'Or Dream Team
© Pro Shots

Met Gullit staat het aantal van Nederlandse nominaties voor het Ballon d'Or Dream Team op liefst acht. Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman en Ruud Krol behoorden tot de genomineerden bij de bekendmaking van de keepers en verdedigers, waarna maandagmiddag ook Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Clarence Seedorf een nominatie op hun naam kregen. Zij hoorden bij de twintig beste verdedigende middenvelders.

Bij de aanvallende middenvelders krijgt Gullit geen concurrentie van een landgenoot, maar dat neemt niet weg dat de concurrentie voor een van de twee plekken als aanvallende middenvelder moordend is. Onder anderen Diego Maradona, Pelé, Michel Platini, Zinédine Zidane, Ferenc Puskás en Andrés Iniesta staan bij de genomineerden. Stemmen kan hier.

Er wordt een 1-3-4-3-formatie gehanteerd door het Franse medium.
- Stem hier op de beste keeper
- Stem hier op de beste rechterverdediger
- Stem hier op de beste centrale verdediger
- Stem hier op de beste linkerverdediger
- Stem hier op de twee beste defensieve middenvelders

Bekijk hieronder alle genomineerde aanvallende middenvelders. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.