Gullit: 'Kunstgras heeft het Nederlandse voetbal vernietigd'

Reacties

Ruud Gullit heeft zich nog maar eens uitgesproken tegen kunstgras op de Nederlandse voetbalvelden. De 55-jarige Amsterdammer noemt het een schande dat zeven Eredivisie-ploegen op kunstmatig gras spelen.

Gullit: 'Kunstgras heeft het Nederlandse voetbal vernietigd'

'Ik heb altijd al gezegd dat kunstgrasvelden geen goed idee waren, maar ze werden massaal gepromoot. Nu weten we dat het belachelijk is, maar het is lastig om terug te draaien', vertelt Gullit aan Reuters. 'We zijn achteruit gegaan, kunstgras heeft ons voetbal vernietigd. Het is een ander spel, totaal anders', meent de voormalig assistent-bondscoach.

'Als iedere competitie op kunstgras zou spelen, zou ik het accepteren, maar we hebben zeven kunstgrasvelden in de Eredivisie en dat is schandalig. We merken nu dat er spelers zijn die daarom niet naar Nederland willen komen en dat jonge spelers erdoor vertrekken. Alle jeugdteams zouden op natuurgras moeten spelen. Het gekke is: als je goed gras wil, is Nederland the place to be. We hebben het beste natuurgras van de wereld!'

In de Eredivisie spelen PEC Zwolle, Heracles Almelo, ADO Den Haag, Excelsior, Sparta Rotterdam, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo op kunstgras, in de Jupiler League geldt dat voor de meerderheid van de ploegen. PEC kondigde onlangs aan te stoppen met kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.