Gullit heeft advies voor Kane en haalt daarbij uitspraken van Cruijff aan

Reacties

Ruud Gullit adviseert Harry Kane om Tottenham Hotspur te verlaten als hij zijn prijzenkast wil aanvullen. De aanvoerder van de Engelse nationale ploeg, die in het verleden werd gelinkt aan Manchester United, Manchester City en Bayern München, won nog nooit een prijs met Spurs.

Gullit heeft advies voor Kane en haalt daarbij uitspraken van Cruijff aan
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Kane hielp Tottenham zaterdag met twee doelpunten aan een overwinning op Nottingham Forest en is voor de zesde keer in een Premier League-seizoen minimaal twintig keer trefzeker. Alleen Alan Shearer slaagde daarin vaker: hij maakte in zeven seizoenen minimaal twintig doelpunten.

Tottenham staat na de zege op Nottingham vierde in de Premier League. In de FA Cup en de Champions League werd de formatie van manager Antonio Conte recentelijk al uitgeschakeld. Met een achterstand van achttien punten op koploper Arsenal blijft Kane ook dit seizoen zonder prijzen met Spurs.

Egoïstisch zijn
Gullit stelt dat Kane beter een nieuwe uitdaging kan aangaan om nog zilverwerk binnen te halen. 'Als ik hem was, zou ik egoïstisch zijn en zeggen: "Ik ga ervandoor". Veel spelers zijn loyaal aan hun club, maar winnen niets. Wat heb je daar aan? Als voetballer wil je toch prijzen winnen?', zei de Ballon d'Or-winnaar van 1987 bij BeIN Sports.

Kane verloor met Tottenham twee keer een League Cup-finale en ging in de eindstrijd van de Champions League onderuit tegen Liverpool (seizoen 2018/19). 'Wanneer je als speler niet goed genoeg bent, zegt een club: "Bedankt voor bewezen diensten". Maar als een club niet goed genoeg is, dan moet je als speler je kans grijpen om elders prijzen te winnen.'

Advies Cruijff
Gullit haalt herinneringen op aan gesprekken met Johan Cruijff, met wie hij in het seizoen 1983/84 samenspeelde bij Feyenoord. 'Ik ben nog altijd dankbaar dat ik met Johan Cruijff mocht spelen. Hij zei tegen mij: "Ruud, als je besluit om te vertrekken bij Feyenoord, dan zal dat het nodige losmaken en de supporters zullen niet blij zijn, want je bent een heel goede speler. Maar je moet aan jezelf denken."'

'Ik deed dat en ging toen naar PSV. We wonnen twee prijzen en daarna kon ik naar AC Milan. Daar waren de PSV-supporters op hun beurt weer niet blij mee, maar zoals ik eerder al zei, als voetballer wil je prijzen winnen. Het gaat er voor mij uiteindelijk om wat je na je carrière op je cv hebt staan', verklaart Gullit, die met Milan drie keer de Serie A won en twee keer de Europacup I.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.