Gullit haalt hard uit naar KNVB na annuleren OneLove-actie

Reacties

De KNVB maakte vrijdag bekend dat de OneLove-actie die gepland stond voor november niet langer doorgang zal vinden. Dat is gebeurd zonder eerst te overleggen met de commissie-Mijnals, die zich richt op racisme en discriminatie in het voetbal en daar de KNVB in adviseert. Althans, zo beweert Ruud Gullit, die deel uitmaakt van die commissie.

Gullit haalt hard uit naar KNVB na annuleren OneLove-actie
© Pro Shots

'We zijn hier niet in gekend', vertelde Gullit in het programma Ziggo Sport Voetbal Café. 'Dat is ook de teleurstelling. Want dan kan je heel veel van dit soort blunders vermijden. Het is echt ongelofelijk. Dit is jouw actie, iedereen is hier bij betrokken. De commotie die er om was ontstaan was juist heel positief. Als iemand een steen in die vijver gooit, worden die kringen steeds groter. Daarom was het positief om zo'n actie te doen: dan kon je zien dat er nog heel veel te doen was/ Het komt niet goed over om het nu te cancellen', aldus een duidelijk boze Gullit.

Tafelgenoot Jan van Halst vroeg Gullit vervolgens of het nog wel zin had om bij die commissie te blijven. 'Dat heb ik onderweg overlegd met Humberto (Tan, red.), en we willen toch die luis blijven. We hebben vergaderingen. Laatst hadden we een goede, en dan zie je dat heel veel dingen niet goed lopen. Weglopen zou te makkelijk zijn, dan ben je er vanaf', vervolgde Gullit zijn verhaal.

Ook Leonne Stentler was in de studio aanwezig en had geen goed woord over voor de houding van de voetbalbond. 'De boodschap is zo vormgegeven dat je er eigenlijk niet tegen kunt zijn, en als er dan veel kritiek op komt trek je je keutel in. Het is zo belangrijk dat we dit soort moeilijke gesprekken met elkaar blijven voeren', vond Stentler.

Gullit nam het laatste woord. 'Dit ergert me. Niet om die commissie, maar gewoon om het gevoel. Heel veel mensen bij de KNVB weten niet hoe het voelt om buitengesloten te worden. Dan is het voor de bühne. Sommige mensen daar kunnen zich niet inleven, helemaal niet. Dan krijg je dit soort dingen, niet wetende wat de consequentie is', besloot de ex-speler van onder meer PSV en AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.