Guardiola ziet in geduldige Foden groter talent dan Messi

Reacties

De transfermarkt in Engeland is nog maar een kleine twee weken geopend en het ziet ernaar uit dat Phil Foden opnieuw gewoon bij Manchester City zal blijven. Pep Guardiola is daar blij mee.

Guardiola ziet in geduldige Foden groter talent dan Messi

De negentienjarige Foden is afkomstig uit de jeugdopleiding van City en staat bekend als een enorm talent. Hij klopt ook al een tijdje op de deur, maar met al die sterren bij City is het moeilijk om een basisplaats te veroveren. In het afgelopen seizoen mocht Foden slechts in drie competitiewedstrijden vanaf het begin meedoen.

Engelse voetballiefhebbers vragen zich af of Foden zich niet beter kan laten verhuren, of misschien zelfs helemaal moet vertrekken bij City. Wanneer die geluiden klinken, komt Guardiola weer met een lofzang over de technicus. Dat is nu niet anders: Guardiola, die in het verleden werkte met onder meer Lionel Messi, noemt Foden 'de meest talentvolle speler' die hij ooit heeft gezien.

'Ik heb het al meerdere malen gezegd op persconferenties: hij is de meest talentvolle speler die ik heb gezien, als speler én als manager', zei Guardiola. 'Hij heeft alles om één van de beste spelers te worden, en niet alleen van Engeland. Zijn enige probleem is dat hij een manager heeft die hem niet altijd opstelt. Hopelijk kan hij in de toekomst nóg beter worden. Hij verdient alle speelminuten, maar hij weet dat hij bij een team zit met veel concurrentie.'

Volgens Guardiola weet Foden wel dat hij hem hoog heeft zitten. 'Phil is een nuchtere jongen en werkt iedere training ontzettend hard', zei de coach. 'Ik ben hier om hem zo goed mogelijk te helpen.' Deze uitspraken komen daags na de woorden van Foden, die aangaf dat hij niet met de gedachte speelt om City te verlaten. Het zal Guardiola goed doen.

Transfermarkt
Met Rodri, die voor zeventig miljoen euro werd overgenomen van Atlético Madrid, heeft Foden er nóg een concurrent bijgekregen op het middenveld van City. Rodri is tot dusver de enige topaankoop van de Engelse kampioen, die verder Angeliño terughaalde van PSV. Guardiola sluit niet uit dat er nog wat bijkomt, maar benadrukte wel dat Dani Alves niet in beeld is. De ervaren rechtsback is transfervrij sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en werkte bij Barcelona al eens samen met Guardiola.

'We hebben al twee ongelooflijke rechtsbacks', zei Guardiola, doelend op Kyle Walker en Danilo. 'Misschien halen we niemand meer, misschien halen we nog een centrumverdediger. We zullen zien of het mogelijk is, maar ik denk dat we ook wel overleven zonder een extra verdediger.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.