Guardiola looft Aké en Dias: 'Zij maken geen fouten'

Reacties

Pep Guardiola zag zijn experiment met Manchester City zaterdag goed uitpakken tegen Arsenal. Zijn ploeg boekte een nipte zege in een formatie met drie verdedigers, waartoe de Spaanse manager zich mede door blessures genoodzaakt voelde. Nathan Aké heeft een belangrijke rol in de tactische plannen van Guardiola.

Guardiola looft Aké en Dias: 'Zij maken geen fouten'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Het leek er even op dat Guardiola tegen Arsenal 'gewoon' voor een verdediging met vier spelers koos, waarbij Kyle Walker en João Cancelo de backs waren en Rúben Dias met Aké het centrum vormde. Cancelo bleek tijdens de wedstrijd echter op het middenveld te staan, waarbij Walker, Dias en Aké een driemansdefensie vormden. City moest tegen The Gunners Aymeric Laporte, Benjamin Mendy en Oleksandr Zinchenko missen en dus koos Guardiola voor deze variant.

Het lijkt erop dat Aké voorlopig zeker is van zijn plek. Laporte is op de weg terug, maar Mendy ligt er nog drie tot vier weken uit. Omdat ook Zinchenko aan de zijlijn staat, komt de multifunctionaliteit van Aké goed van pas. De Nederlander kan als centrumverdediger, maar ook als linksback uit de voeten en staat in een driemansdefensie aan de linkerkant. 'Nathan en Rúben hebben het uitstekend gedaan, ik heb ze op geen fout kunnen betrappen', zei Guardiola na afloop tegen de Engelse pers.

'Vorig seizoen hebben we veel geleden door fouten die we zelf maakten', herinnerde de manager van City zich. 'We kunnen altijd beter, maar ik heb het gevoel dat deze twee jongens echte verdedigers zijn. Ik moet ze helpen om opbouwend sterk te worden en ruimtes te creëren voor de manier waarop wij willen spelen. We krijgen daar nu de tijd voor tijdens de training. We hebben voor deze wedstrijd niet één keer kunnen trainen op opbouwen, daar hebben we nog tijd nodig om te groeien.'

Guardiola was vooral ook blij met de vechtlust van zijn team, want Arsenal gaf zich niet zomaar gewonnen. 'We houden de nul en ik zag de hunkering om te winnen. Dat was indrukwekkend tegen een team dat alles in zich heeft om mee te gaan doen om de titel. We wisten dat het lastig ging worden. Dit is een belangrijke zege voor ons vertrouwen en onze mentaliteit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
9
Leeds United
38
18
5
15
62-54
+8
59
10
Everton
38
17
8
13
47-48
-1
59
11
Aston Villa
38
16
7
15
55-46
+9
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.