Guardiola spreekt zijn bewondering uit voor unieke De Bruyne

Reacties

Kevin De Bruyne maakte in het FA Cup-duel met Rotherham United zondag (7-0) zijn rentree in de basis bij Manchester City. De Belg kampte dit seizoen veelvuldig met blessureleed en dus is manager Pep Guardiola extreem voorzichtig met zijn oogappel.

Guardiola spreekt zijn bewondering uit voor unieke De Bruyne

'Ik heb hem van tevoren gesproken en toen hebben we afgesproken dat hij 60 tot 70 minuten zou spelen', verklaart Guardiola op de clubsite de wissel van De Bruyne, die vervangen werd door Philippe Sandler. 'Kevin speelde ongelooflijk. Hij creëerde een mooi aantal kansen en heeft een spelinzicht dat anderen simpelweg niet in huis hebben', loofde de Spanjaard zijn middenvelder.

'Vorig seizoen speelde hij ongelooflijk veel wedstrijden met het WK erbij, maar ik hoop dat hij ons in de tweede seizoenshelft kan helpen, want we hebben hem nodig. Ik heb het al vaker gezegd: zonder hem was ons fantastische vorige seizoen waarschijnlijk niet mogelijk geweest. We hebben het als team geweldig gedaan tot nu toe, maar nu is Kevin terug en hij is fris, fysiek en mentaal gezien.'

De volgende wedstrijd van City staat alweer voor de deur: woensdag speelt de regerend kampioen tegen Burton Albion in de halve finale van het League Cup-toernooi. Daarna wacht in de Premier League een thuisduel met Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.