Guardiola reageert fel op City-vervolging en weet precies waar het vandaan komt

Reacties

Pep Guardiola heeft zich vrijdagmiddag op zijn persconferentie in aanloop naar het duel met Aston Villa voor het eerst uitgesproken over de beschuldigingen aan het adres van Manchester City. De Premier League beschuldigt de club van het veelvuldig overtreden van de Finiancial Fair Play-reglementen.

Guardiola reageert fel op City-vervolging en weet precies waar het vandaan komt
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Aston Villa
Aston Villa

'Mijn eerste gedachte is: we zijn al gestraft', reageerde Guardiola vrijdag. 'Wat nu gebeurt, is hetzelfde als destijds met de UEFA', verwijst de Spaanse manager naar het onderzoek dat de Europese voetbalbond in 2019 al deed naar de financiële praktijken in het Etihad Stadium. Toen ging City naar het CAS en dat leverde toen volledige vrijspraak op.

'De club heeft destijds bewezen onschuldig te zijn', benadrukt Guardiola. 'Gelukkig leven we in een prachtig land, waar iedereen onschuldig is, tot het tegendeel is bewezen. Maar wij zijn al gestraft', herhaalt de manager, wijzend naar de reputatieschade van zijn club.

'Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Ik ben blij dat we net als vier jaar geleden de kans hebben om onszelf te verdedigen. We hebben een goede advocaat. Al denk ik dat de Premier League, gesteund door alle negentien andere clubs, ook heel goede advocaten in de arm gaat nemen.'

Guardiola is er namelijk van overtuigd dat het onderzoek geïnitieerd is door de andere clubs uit de Premier League. 'Ja, natuurlijk. Zo is de Premier League. Ik weet niet waarom, dat moet je aan de directeuren van die clubs vragen. Ga naar hun persconferenties en vraag het hen', stelt hij voor.

'Toen wij wachtten op de uitslag van de UEFA, waren er negen clubs die onze plek in wilden nemen: Burnley, Wolves, Leicester, Newcastle, Spurs, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea. Zij wilden de plek die wij veroverd hadden op het veld, van ons afpakken', weet Guardiola nog goed. 

'Ik heb er meer vertrouwen in dan bij het onderzoek van de UEFA, omdat we er nu ervaring mee hebben en meer informatie hebben. Maar wij zullen de uitslag accepteren. Moeten we naar het Championship, de League One, de League Two of de Conference League? We zijn al eerder in lagere divisies geweest, ook dan zullen we terugkomen. Geen probleem', zegt Guardiola.

Hij heeft echter goede hoop op vrijspraak. 'Iedereen zal moeten wachten. Wij gaan onszelf verdedigen, zoals we ook tegen de UEFA deden. Ik ben er volledig van overtuigd dat wij onschuldig worden verklaard. Wat ik me alleen afvraag: als we onschuldig zijn, wie gaat dan al deze schade vergoeden?'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.