Guardiola over Sterling-hype: 'Vergelijkingen met Ronaldo en Messi moet hij negeren'

Reacties

Manchester City gaat zaterdag op bezoek bij promovendus Norwich City, maar doet dat zonder de zwaargeblesseerde Aymeric Laporte. Wie er wél bij zal zijn, is de veelgeprezen Raheem Sterling. Zijn manager Pep Guardiola roept op tot realisme rondom de aanvaller.

Guardiola over Sterling-hype: 'Vergelijkingen met Ronaldo en Messi moet hij negeren'
Norwich City
Norwich City
3 - 2
Manchester City
Manchester City

De Spaanse manager begon zijn perspraatje vrijdagmiddag met slecht nieuws: hij bevestigde het nieuws dat centrumverdediger Aymeric Laporte nog wel even aan de kant staat. Twee weken geleden viel de Fransman met een kniekwetsuur uit bij The Citizens. 'Hij zal nog zo'n vijf à zes maanden out zijn', verklapte Guardiola, die de komende tijd achterin dus zal moeten gaan puzzelen. 'Hij zal pas volgend jaar weer inzetbaar zijn, ik gok in januari of februari.'

Wel was er relatief goed nieuws rondom John Stones, Ilkay Gündogan en Gabriel Jesus, die weer zijn aangesloten bij de groep. Benjamin Medy herstelt bovendien goed van zijn knieblessure, terwijl Leroy Sané volgens Guardiola in december of januari weer zal aansluiten.

Ook ging het over aanvaller Sterling, die de laatste weken (ook bij de nationale ploeg) een fantastische indruk maakt. Bondscoach Gareth Southgate oordeelde zelfs dat de 25-jarige aanvaller alles heeft om minstens net zo goed als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi te worden. Met die woorden is Guardiola het niet eens, zo liet hij vrijdagmiddag duidelijk blijken.

De Spanjaard hoopt vooral dat Sterling niet te veel gaat zweven. 'Ik ben ontzettend blij voor hem, hij doet het geweldig. Of hij de beste speler van Engeland is? Geen idee, jullie zijn de journalisten, dat moeten jullie bepalen. Wat ik wel kan zeggen is dat hij - niet alleen nu, maar al sinds ik met hem werk - ongelooflijk is. Hij werkt keihard en is een aardige kerel, dus ik ben dolblij voor hem. Maar ik hoop dat hij dat soort woorden (zoals die van Southgate, red.) niet lees of hoort. Niemand is te vergelijken met Ronaldo en Messi, dus dat soort zaken moet hij negeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.