Guardiola kan record Cruijff verbeteren bij Barcelona

Barcelona staat vrijdagavond in Monaco in de strijd om de Europese Super Cup tegenover FC Porto. Als de Catalanen erin slagen de Portugese Europa League-winnaar te verslaan, vestigt trainer Pep Guardiola een nieuw clubrecord.

Guardiola kan record Cruijff verbeteren bij Barcelona

Een nieuwe triomf zou voor de veertigjarige oefenmeester de twaalfde hoofdprijs in zijn loopbaan bij Barcelona betekenen, eentje meer dan Guardiola's voormalige leermeester Johan Cruijff. Onder leiding van Nederlands voormalige topspeler veroverde Barcelona tussen 1988 en 1996 elf hoofdprijzen.

Guardiola, die sinds het seizoen 2008/09 hoofdverantwoordelijke is bij de Champions League-winnaar, schreef de Europese Super Cup al één keer eerder op zijn naam. Dat was in 2009, toen de Catalanen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk met 1-0 klopten.

Met het winnen van de Spaanse Super Cup ten koste van Real Madrid (2-2 en 3-2) verzekerde Guardiola zich medio augustus al van de eerste prijs in dit prille seizoen. De Catalanen dingen dit seizoen mee naar in totaal zes hoofdprijzen.

Behalve de Spaanse en Europese Super Cup zijn dat de landstitel, de Copa del Rey, de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams waar in december in Japan om wordt gestreden door de verschillende kampioenen der continenten. (Ramon Min)

<br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's