Guardiola kan niet wachten op terugkeer Engels wonderkind

Reacties

Na afloop van de overwinning van Manchester City op West Bromwich Albion (2-3) ging het bij manager Pep Guardiola niet alleen over de zege, maar ook over toptalent Phil Foden.

Guardiola kan niet wachten op terugkeer Engels wonderkind

Tijdens de nipte zege van The Citizens speelde de zeventienjarige namelijk met Engeland Onder-17 in het Indiase Calcutta de finale van het WK tegen Spanje. De middenvelder van City speelde een hoofdrol in de 5-2 winstpartij van zijn land door twee treffers voor zijn rekening te nemen.

Foden is afkomstig uit de eigen opleiding, al sinds zijn negende draagt hij het blauw van de club uit Manchester. De spelmaker wacht nog op zijn eerste officiële minuten voor het eerste elftal van de club, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Hij is namelijk al uitgegroeid tot de oogappel van Guardiola.

'Welke positie speelde hij? Want daar ga ik hem neerzetten als hij weer terug is', knipoogde de Spanjaard tijdens de persconferentie na afloop van het duel met West Bromwich. 'Phil zit al sinds het begin van het seizoen bij de selectie en speelde ongelooflijk tegen Manchester United en Real Madrid (tijdens de voorbereiding, red.). Hij traint iedere dag met ons mee. Hij is pas zeventien jaar, maar hij is wel een volwaardige speler in onze selectie.'

'Hij zit elke dag bij de jongens in de kleedkamer, dat is de beste manier om van de ervaren spelers die op een hoog niveau spelen te leren. Het is zo belangrijk voor Manchester City dat hij op een hoog niveau speelt. Hij heeft nu op een WK gespeeld, Engeland is wereldkampioen in die leeftijd. Als hij straks ouder is en op het WK actief is, kent hij de situatie en weet hij wat hij moet doen. Realistisch gezien spelen ze bij de beloften niet op zo'n niveau, dus deze ervaring was voor alle Engelse spelers een belangrijke', aldus Guardiola.

Foden is niet het enige Engelse supertalent. Het land beschikt over jeugdelftallen vol potentie, getuige ook de vele prijzen die dit jaar werden gepakt door de talenten. Zo pakte Engeland de eerste WK Onder-20 titel in de geschiedenis, de eerste EK Onder-19 titel en nu ook het WK Onder-17.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.