Guardiola kan hoofdpijndossier niet oplossen: 'Er is niet veel geld'

Reacties

Manchester City gaat de selectie in de komende winter niet versterken. Pep Guardiola bevestigt dat hij geduldig moet zijn en hoopt de problemen achterin ook met de jeugd te kunnen oplossen.

Guardiola kan hoofdpijndossier niet oplossen: 'Er is niet veel geld'

De spoeling centraal achterin is momenteel erg dun bij de Engelse kampioen. Vincent Kompany is afgelopen zomer naar Anderlecht vertrokken. Eerste keus Aymeric Laporte raakte vervolgens eind augustus zwaar geblesseerd en met John Stones ging het fysiek onlangs ook mis. Het gevolg is dat Nicolás Otamendi de enige fitte en ervaren centrumverdediger is die beschikbaar is. Voorlopig moet de Argentijn een koppel vormen met Fernandinho, die van nature natuurlijk een verdedigende middenvelder is.

Guardiola besprak de situatie bij Soccer Saturday en gaf aan dat er geen oplossing gevonden zal worden op de transfermarkt. 'Transfers zijn niet mijn verantwoordelijkheid, maar we gaan niets kopen in januari. In de zomer was er niet veel geld beschikbaar en dat zal in de winter niet anders zijn.'

De manager sprak zijn vertrouwen uit in talenten die nu mogelijk de kans krijgen in de minder belangrijke wedstrijden: 'We houden het bij de spelers die nu beschikbaar zijn, met Taylor Harwood-Bellis en Eric García en nieuwe spelers uit de academy. Er zijn jonge getalenteerde spelers op wie we kunnen rekenen.' Met terugwerkende kracht zal Philippe Sandler wellicht balen van zijn huurperiode bij Anderlecht. Hij koos ervoor Kompany op huurbasis te volgen naar Brussel en had anders nu wellicht kansen gekregen bij City 1, in plaats van te moeten ploeteren bij de Belgische crisisclub.

Manchester City speelt zaterdagavond uit tegen Everton. De verwachtingen zijn nog hoger dan normaal na de 8-0 van vorige week tegen Watford. Dat resultaat moet ook in perspectief geplaatst worden, benadrukt Guardiola. 'Dat was niet normaal. Het was een rare wedstrijd, want onze eerste vijf schoten leverden vijf doelpunten op. Ik weet dat voor sommigen alleen het resultaat telt. Het is ook belangrijk, want het bepaalt vaak of je volgend jaar nog een baan hebt. Maar wat voor mij echt veelzeggend is over de progressie van mijn team en wie wij zijn, is de manier waarop we spelen', sloot hij bijna filosofisch af.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.