Guardiola jubelt over teamspirit City na geruchten over 'Bunga Bunga-feestje'

Reacties

Pep Guardiola heeft geen problemen met het veelbesproken feestje dat zijn selectie afgelopen zondag vierde na de 6-1 overwinning op Aston Villa. Volgens de coach van Manchester City is het vooral een teken dat het met de teamspirit wel goed zit in zijn selectie.

Guardiola jubelt over teamspirit City na geruchten over 'Bunga Bunga-feestje'
© Pro Shots
© Instagram

De Engelse tabloids pakten deze week groot uit met berichten dat de spelers van City 22 Italiaanse Instagram-modellen hadden laten invliegen, voor een exclusief feestje in het Mere Golf Resort. Daar waren de vrouwen en vriendinnen van de City-spelers niet bij aanwezig. De uitgenodigde modellen deelden via social media allerlei beelden van hun uitstapje naar Engeland. Op de foto's en filmpjes waren overigens geen spelers van City te zien.

Op de persconferentie van vrijdag kreeg Guardiola de vraag of hij op de hoogte was van het feestje van zijn spelersgroep. Dat bleek zo te zijn, al liet de Spaanse manager in het midden of hij ook wist dat er een Italiaanse delegatie was overgekomen. Guardiola zag de vraag vooral als een goede manier om eens te benadrukken dat zijn sterren met elkaar écht een team vormen.

© Instagram

'Ik vind het alleen maar fijn als mijn spelers elkaar opzoeken in hun vrije tijd', zei de manager. 'Als ze tijd hebben gaan ze vaak met elkaar uit eten. Ook stafleden zijn daar regelmatig bij. Soms zoeken de jongens elkaar op bij iemand thuis, soms in een restaurant. Dat was nu ook het geval. Het was leuk.'

Het feestje van City was een verlaat kerstfeestje, nadat de selectie vorig jaar kritiek had gekregen na de gebruikelijke festiviteiten in december. Guardiola was toen woedend, omdat enkele spelers het laat hadden gemaakt en de dag daarna niet goed trainden. Even hierna verloor City van Crystal Palace en Leicester City en dreigde de ploeg van Guardiola de landstitel mis te lopen. Later in het seizoen maakte City de achterstand op Liverpool echter toch nog goed en werd het kampioenschap alsnog geprolongeerd. In het lopende voetbaljaar staan The Citizens ver achter op The Reds en lijkt een volgende titel onhaalbaar. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.