Guardiola is voorstander van voetballen met kerst

Reacties

Pep Guardiola heeft complimenten gemaakt aan de competitieplanning van de FA. De manager van Manchester City vindt het een goede keuze om de voetbalfan spektakel te bieden met kerst, om vervolgens een korte rustperiode te houden.

Guardiola is voorstander van voetballen met kerst
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 0
Huddersfield Town
Huddersfield Town

Spelen met kerst blijft een populair discussieonderwerp. De één vindt het prachtig, de ander vindt dat spelers die dagen met hun familie moeten kunnen zijn. In de Premier League werd ook dit seizoen zoals gebruikelijk weer gespeeld op tweede kerstdag (Boxing Day). Guardiola is voorstander van het spelen met kerst.

'Ik denk dat de Premier League een goede beslissing heeft genomen', zei Guardiola in aanloop naar het FA Cup-duel met Huddersfield Town. 'Het is heel verstandig om Boxing Day zo intens te maken en daarna een pauze te nemen.' Zelf kwam Manchester City niet in actie, maar onder meer Manchester United, Aston Villa en Liverpool speelden wel met kerst. Vervolgens werd er tot 2 januari doorgevoetbald, om de Premier League daarna tot 13 januari stil te leggen.

Door het WK voor clubs ziet de planning voor Manchester City er iets anders uit. City speelt zondag tegen Huddersfield en de zaterdag daarop tegen Newcastle United, om vervolgens tot 31 januari vrij te zijn. 'Dat geeft ons de ruimte om de geest weer even op te frissen.'

Blessures
Daarnaast gaf Guardiola ook een blessure-update. Hij vertelde dat het de goede kant op gaat met Jeremy Doku, Kevin De Bruyne en Erling Haaland, maar dat het nog even afwachten is of het drietal zondag inzetbaar is. Rodri is afwezig doordat zijn oma is overleden en Bernardo Silva, Scott Carson en Matheus Nunes zijn ziek. Daarnaast is ook John Stones nog niet fit genoeg.

Za 18 mrt. 2023

Wo 27 sep. 2023

Zo 7 jan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.