Guardiola is niet te benijden: 'Nog maar dertien spelers over'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft nog maar weinig smaken over voor het Premier League-thuisduel met Leicester City van zondagmiddag. Vrijdag werd bekend dat Gabriel Jesus zeker drie weken buitenspel staat.

Guardiola is niet te benijden: 'Nog maar dertien spelers over'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 5
Leicester City
Leicester City

Ook onder anderen Sergio Agüero, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan, Oleksandr Zinchenko en João Cancelo zijn vanwege fysiek malheur niet inzetbaar. Aymeric Laporte en Nicolás Otamendi gelden als groot twijfelgeval.

'We hebben nog dertien spelers over', sipte Guardiola vrijdag in de aanloop naar de confrontatie tegen het nog foutloze Leicester City. 'En dat terwijl we deze wedstrijd moeten winnen. Het is wat het is: we hebben niet alle spelers tot onze beschikking en bovendien ontbreekt de tijd om veel te trainen. Toch moeten we verder. Gelukkig hebben we spelers van de jeugdopleiding achter de hand, zij moeten ons helpen.'

Guardiola doelt daarmee onder anderen op Liam Delap. De zeventienjarige zoon van ingooifenomeen Rory Delap debuteerde donderdagavond met een treffer tegen AFC Bournemouth in de strijd om de League Cup. De vraag is nu of Guardiola het aandurft Delap in te zetten tegen Leicester City of dat hij eerder kiest voor een systeem met een valse nummer 9, een rol die Raheem Sterling zou kunnen bekleden.

In zijn eerste Premier League-wedstrijd van dit seizoen zegevierde Manchester City met 1-3 bij Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.