Liverpool leeft zich uit, bijzondere doelpuntenmaker bij Man City

Liverpool is donderdag zonder moeite doorgestoten in het toernooi om de Carabao Cup. Ondanks een Nederlandse tegengoal versloeg de kampioen Lincoln City met ruime cijfers en mag het zich voor de volgende ronde gaan opmaken voor een ontmoeting met Arsenal. Titelhouder Manchester City beleefde een zwaardere avond, maar won ook: mede dankzij een doelpunt van een bijzondere doelpuntenmaker.

Lincoln City
2 - 7
Liverpool
Liverpool

Jürgen Klopp gaf heel wat basisspelers rust voor het bekerpotje bij Lincoln City, uitkomend in de League One. Ook Georginio Wijnaldum hoefde deze donderdag niet in actie te komen: de Nederlander zat, net als bijvoorbeeld Mohamed Salah en Sadio Mané, niet eens bij de wedstrijdselectie. Virgil van Dijk was er wel bij en had zelfs een basisplaats, terwijl Sepp van den Berg op de bank mocht plaatsnemen.

Bij het debuut van voormalig Willem II'er Konstantinos Tsimikas gaf Liverpool een showtje weg. The Reds stonden bij rust al op een 0-4 voorsprong, mede dankzij een prachtige vrije trap van Xherdan Shaqiri. Ook de 0-2 van Takumi Minamino en de 0-3 van Curtis Jones waren fraai; de vierde Liverpool-treffer, en de tweede van de avond van Jones, was van een van richting veranderd schot.

Na rust, met Fabinho op de plek van Van Dijk, ging Liverpool vrolijk verder en maakte ook Minamino zijn tweede van de avond. Klopp liet even hierna Diogo Jota debuteren en met de van Wolverhampton Wanderers overgekomen aanvaller deed Lincoln zowaar wat terug, via Tayo Edun. Marko Grujic scoorde vervolgens voor Liverpool en hierna beleefde Lewis Montsma een mooi moment. De Nederlandse verdediger van Lincoln, met een verleden bij FC Dordrecht, kopte uit een corner raak. Die heeft hij toch maar mooi op zijn cv staan.

Het slotakkoord was het niet. Vlak voor tijd maakte Divock Origi de zevenklapper compleet, waardoor Liverpool vol overtuiging doordenderde naar de vierde ronde van het Carabao Cup-toernooi. Daarin is Arsenal de tegenstander.

Manchester City
2 - 1
AFC Bournemouth

Net als Klopp gaf ook Pep Guardiola veel basisspelers rust. Dat bood ruimte voor een basisplaats voor Liam Delap, een zeventienjarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding. Hij is de zoon van voormalig Stoke City-cultheld Rory Delap, die vooral bekend werd vanwege zijn ongelooflijke inworpen, en luisterde zijn debuut direct op met een treffer. Op aangeven van Phil Foden schoot Delap na achttien minuten de openingstreffer binnen.

Lang bleef de voorsprong voor City niet staan. Sam Surridge kreeg teveel ruimte van de City-defensie, waar Nathan Aké overigens niet speelde, en schoot uit de draai de 1-1 binnen. Zo moest City opnieuw beginnen en de manschappen van Guardiola hadden het behoorlijk lastig met Bournemouth, dat in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League en donderdag aantrad zonder Arnaut Danjuma Groeneveld. Toch maakte City geen fout: Foden werd de matchwinner.

In de volgende ronde wacht voor City een uitwedstrijd tegen Burnley.

Bristol City
0 - 3
Aston Villa
Aston Villa

Bertrand Traoré maakte tegen Bristol City zijn debuut voor Aston Villa en vierde dat met een geweldig doelpunt. De van Olympique Lyon overgenomen aanvaller werd na een klein kwartier aan de zijkant van het strafschopgebied gevonden door Jacob Ramsey en liet de bal op zijn voet vallen. Met een zeer beheerste volley vulde Traoré de verre hoek. Het betekende al de tweede goal van de avond voor Villa, want eerder had Anwar El Ghazi de score geopend.

De overwinning van Villa kwam na deze prima start geen moment in gevaar. Bristol City slaagde er niet in om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen en na de 0-3 van Ollie Watkins, net als Traoré nieuw bij Villa, was de wedstrijd beslist. Zo staat Villa na drie officiële duels in dit seizoen op drie overwinningen. Zondag wacht in de Premier League de thuiswedstrijd tegen kampioen Liverpool.