Guardiola: 'Ik ga Klopp missen'

Reacties

Pep Guardiola vindt het jammer dat Jürgen Klopp na dit seizoen Liverpool verlaat. De manager van Manchester City gaf na de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur met een glimlach toe dat hij zonder de Duitser als tegenstander wel van wat zorgen verlost is.

Guardiola: 'Ik ga Klopp missen'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Op de dag dat Klopp zijn vertrek bij Liverpool aankondigde, stond City in Noord-Londen tegenover Tottenham. Natuurlijk was het besluit van de manager van The Reds onderwerp van gesprek na de 0-1 zege van The Citizens. Guardiola is bezig aan zijn achtste seizoen in Engeland en in veel van die seizoenen is het Liverpool van Klopp de grootste concurrent geweest.

'Hij gaat gemist worden en ook persoonlijk ga ik hem missen', reageerde de Spaanse tacticus bij de BBC. Met een lach ging Guardiola verder: 'Ergens ben ik ook wel blij, want zonder hem zal ik toch wat beter slapen de nacht voordat we het tegen Liverpool opnemen. Ik wens hem het beste. Hij geeft het nog niet toe nu, maar hij zal terugkeren.'

Guardiola gaf aan dat ook hij verrast werd door de aankondiging van het vertrek. De City-manager genoot van de concurrentiestrijd en zal dat tot het einde van het seizoen blijven doen. 'Klopp is een geweldige manager. Ik ken hem niet door en door, maar hij is ook een geweldig mens. Ik heb het gevoel dat er ook bij ons wat wegvalt. Liverpool is onze grootste rivaal geweest in zijn periode daar', aldus Guardiola, die aangaf absoluut begrip te hebben voor het besluit van Klopp, die voelt dat de energie bij hem afneemt.

'Alle managers zullen zich moe voelen na zoveel jaren. Ik begrijp het volledig. Bij Barcelona had ik hetzelfde gevoel', sloot Guardiola af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.