'Guardiola haalt oude leermeester binnen als opvolger Arteta'

Reacties

Pep Guardiola lijkt er dan eindelijk in geslaagd om een opvolger te vinden voor de naar Arsenal vertrokken Mikel Arteta als zijn assistent bij Manchester City. Guardiola staat met open armen te wachten op Juanma Lillo, zijn oude leermeester die na zijn vertrek uit China beschikbaar is.

'Guardiola haalt oude leermeester binnen als opvolger Arteta'
© Pro Shots

De 54-jarige Lillo stond sinds augustus vorig jaar aan het roer bij Qingdao Huanghai en promoveerde, met Yaya Touré op zijn middenveld, naar de Super League. Nu is het avontuur in China voorbij en staat de deur open voor een hernieuwde samenwerking met Guardiola. Marca heeft begrepen dat Lillo spoedig zal worden gepresenteerd bij City.

Lillo is al jarenlang bevriend met Guardiola, die zijn spelersloopbaan afsloot bij het Mexicaanse Dorados, om zo nog eens onder zijn landgenoot te kunnen werken. 'Pep is net als mijn zoon', zei Lillo destijds. Hij bracht de voormalig middenvelder de eerste kneepjes van het trainersvak bij en zag Guardiola later uitgroeien tot een van de meest succesvolle managers aller tijden. Nu worden de rollen omgedraaid en gaat Lillo aan de slag als de assistent van Guardiola.

Na het vertrek van Arteta, die in december werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Arsenal, was Guardiola hard op zoek naar een nieuwe assistent. Oud-spelers Vincent Kompany en Xabi Alonso werden benaderd, maar bedankten voor de rol.

Lillo is al sinds begin jaren tachtig werkzaam als trainer. In zijn loopbaan stond hij onder meer voor de groep bij Tenerife, Real Zaragoza, Real Sociedad en het Japanse Vissel Kobe. Bij laatstgenoemde club had hij Andrés Iniesta en David Villa, spelers met wie Guardiola eerder veel succes had bij Barcelona, onder zijn hoede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.