Guardiola geeft uitleg over pijnlijke penaltymisser Mahrez

Reacties

Riyad Mahrez had Manchester City zondagmiddag de eerste Premier League-zege op Anfield sinds 2003 kunnen bezorgen, maar schoot zijn strafschop in de slotfase van de kraker tegen Liverpool hoog over. City-manager Pep Guardiola nam het achteraf op voor de Algerijn.

Guardiola geeft uitleg over pijnlijke penaltymisser Mahrez

Het feit dat Mahrez überhaupt de penalty mocht nemen was opvallend. De aanvaller, die deze zomer overkwam van Leicester City, miste vier van zijn laatste zeven strafschoppen voorafgaand aan de wedstrijd op Anfield. Toch wees Guardiola van de zijkant Mahrez aan als nemer in plaats van Gabriel Jesus, die daar stevig van baalde.

© DailyMail

In gesprek met Sky Sports gaf de Spanjaard uitleg. 'Sergio is onze vaste nemer, maar hij was gewisseld. Op de training schiet Riyad al zijn strafschoppen perfect binnen. Hij had de ballen, het lef om de penalty te nemen. Het is oké, dit gebeurt nu eenmaal soms. Het is wat het is', relativeerde Guardiola, die toegaf niet te weten van de dramatische balans van Mahrez wat betreft penalty's.

Mahrez zelf kon zijn misser ook relativeren. 'Dit heeft totaal geen invloed op mij. Iedereen mist strafschoppen, zelfs de hele grote spelers. Natuurlijk wilde ik scoren om het team te helpen. Ik maakte de beslissing door het midden te schieten, maar hij ging te hoog. Nu moeten we vooruit kijken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.