Guardiola flink geïrriteerd na vragen over frustraties van Haaland

Reacties

Pep Guardiola heeft Erling Haaland tijdens het duel met Everton gewaarschuwd. De manager van Manchester City vroeg de Noorse superspits tijdens het duel voorzichtig te zijn om zo een rode kaart te vermijden. Van zinspelingen op een rode prent voor de goalgetter wilde Guardiola na afloop van het 1-1 gelijkspel evenwel niets weten. Sterker nog, hij raakte er zeer geïrriteerd door.

Guardiola flink geïrriteerd na vragen over frustraties van Haaland
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 1
Everton
Everton

Ondanks al de 21ste Premier League-goal van Haaland bleef City zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel tegen Everton. Dure punten voor de achtervolger van Arsenal, dat later op de dag de voorsprong op de ranglijst vergrootte tot zeven punten. Dat het niet liep bij City was ook te zien aan supersterren Kevin De Bruyne en Haaland. De spits had het veelvuldig aan de stok met directe tegenstander Ben Godfrey en haalde vlak voor rust zijn gram met een spijkerharde tackle op Vitaly Mykolenko.

De sliding van Haaland is te zien in onderstaande samenvatting, vanaf minuut 1.40.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop werd gesteld dat Haaland voor zijn vliegende tackle (zie hierboven) goed wegkwam met slechts een gele kaart. Guardiola was het daar niet bepaald mee eens. 'Gaan we het daar écht over hebben en niet over wat Everton heeft gedaan? Het was een gele kaart hoor, dat klopt. Maar meer niet.'

Guardiola zag in het fluiten van scheidsrechter Andrew Madley zelfs een herhaling van zetten. 'Het was hetzelfde als tegen Leeds. Jack Grealish werd in die vorige wedstrijd drie keer naar de grond gewerkt en er werd niet opgetreden. Toen een achttienjarig jochie (City-verdediger Rico Lewis, red.) een overtreding maakte, kreeg hij gelijk geel. Ik zeg het al jaren, wij zijn Manchester City en niet…', aldus Guardiola, die al vaker indirect stelde dat andere grote ploegen in Engeland de arbitrage meer aan hun kant hebben.

Toch zag ook de City-manager dat Haaland flink gefrustreerd raakte. 'Ik heb hem verteld voorzichtig te zijn, want we konden het ons niet permitteren met een man minder verder te moeten. Hij vertelde boos te zijn na een eerdere actie, maar hij heeft het goed opgepakt.'

Van een slechte relatie met de arbitrage wilde Guardiola ook niet spreken. 'Nee, nee, nee! Hoe lang ben ik hier al? Zeven jaar. Klaag ik ooit over de scheidsrechters? Nee, onze band is goed.'

De actie van De Bruyne:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.


In de Engelse studio's ging het veel over het gedrag van Haaland. Bij BT Sport stelde voormalig scheidsrechter Peter Walton dat Haaland 'geluk had gehad dat hij op het veld mocht blijven staan.' Voormalig Engels international Joe Cole was stelliger. 'Wat mij betreft was het een rode kaart.'

De Bruyne
Ook De Bruyne was niet van onbesproken gedrag. Bij Talk Sport gaf Danny Mills zijn mening over de flinke overtreding van de Belg (zie hierboven). 'Deze actie is veel erger dan die van Haaland. De sliding van Haaland gaat op volle snelheid en ziet er daardoor veel erger uit, maar dit is een zwaardere overtreding', ging de voormalige rechtsback verder over de overtreding op Amadou Onana. 'Hij was veel te laat en daarna kwam hij goed weg dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Kevin De Bruyne is een van de beste middenvelders die ik ooit heb gezien, maar ik denk dat veel andere spelers hier wel waren weggestuurd', zo besloot de voormalige Engelse international met een verwijzing naar de smetteloze reputatie van de Belg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.