Guardiola denkt dat gunfactor niet bij Man City ligt: 'Mensen willen dat Liverpool wint'

Reacties

Pep Guardiola vermoedt dat de gemiddelde Engelse voetballiefhebber liever ziet dat Liverpool de landstitel verovert dan zijn Manchester City.

Guardiola denkt dat gunfactor niet bij Man City ligt: 'Mensen willen dat Liverpool wint'
Manchester City
Manchester City
5 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Na de 5-0 zege op Newcastle United meldde de manager van de koploper in gesprek met BeIN Sports dat 'iedereen in dit land, inclusief de media, Liverpool steunt'. Daarmee had Guardiola het over de stemming in de aanloop naar de halve finale in de Champions League, waarin Liverpool uiteindelijk afrekende met Villarreal, maar Manchester City op wrede wijze werd geëlimineerd door Real Madrid.

'Natuurlijk heeft Liverpool een ongelooflijke historie in Europa. Niet in de Premier League, nee. Ze wonnen maar eenmaal de titel in dertig jaar, maar dat is helemaal geen probleem. De situatie is zoals die is. We hebben ons lot in eigen hand. We staan nu drie punten voor in plaats van één punt (door de averij van Liverpool tegen Tottenham Hotspur van zaterdag, red.), maar heel veel is er niet veranderd.'

Guardiola wilde benadrukken dat hij het volledig snapt dat het merendeel van de Engelse fans Liverpool en niet Manchester City steunt in de zinderende titelrace. 'Liverpool behoort samen met Manchester United tot de belangrijkste teams in de Engelse voetbalhistorie. Denk aan de titels en wat de ploegen allemaal hebben betekend. Wij zijn er pas tien, elf, twaalf jaar. De mensen hebben gewoon liever dat Liverpool wint, maar dat is geen issue.'

In het titelgevecht met Liverpool moet Guardiola een groot aantal verdedigers missen. Ook daarover sprak de Catalaan na de ruime overwinning op Newcastle United.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.