Guardiola bekritiseert én steunt zijn spelers: 'We zijn ook maar mensen'

Pep Guardiola kan leven met de uitschakeling van zijn Manchester City in de halve finale van het FA Cup-toernooi. De manager hoopt dat zijn ploeg van de nederlaag tegen Arsenal zal leren.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester City

City werd dit seizoen in de competitie onttroond door Liverpool en raakt nu ook zijn titel als FA Cup-houder kwijt. The Citizens prolongeerden wel de League Cup en zijn nog in de race voor de Champions League-eindzege. In de achtste finales staat City op een 2-1 voorsprong tegen Real Madrid, dat na de coronabreak al zijn wedstrijden nog heeft gewonnen.

Het is duidelijk dat Guardiola zich nog niet rijk rekent. De nederlaag van zaterdag geeft hem daar ook reden toe. 'We hebben niet goed gespeeld, we waren er niet klaar voor', analyseerde de coach na afloop. 'Je hoeft geen genie te zijn om te weten dat we het beter moeten doen tegen Real Madrid. Dat hoef ik mijn spelers echt niet te vertellen, dat voelen ze zelf ook wel.'

Guardiola baalde vooral van de eerste helft tegen Arsenal. 'Het is niet erg dat we verliezen, dat kan gebeuren, maar wat ik jammer vindt is dat we in de eerst helft niet zo hebben gevoetbald als in de tweede helft. We moesten wat veranderen, maar we kregen het tijdens de wedstrijd niet voor elkaar. En als je niet negentig minuten goed voetbalt in een halve finale, dan kan dit gebeuren.'

'We waren niet goed, maar wij zijn ook maar mensen', besloot Guardiola zijn spelers toch maar wat te verdedigen. 'De tegenstander was wél goed, soms gebeurt dat. We hebben nu nog twee weken om weer in het ritme te komen, want we willen de Champions League-finale halen. Het is de laatste kans die we hebben om dit seizoen nog een prijs te winnen.'