Guardado gooit olie op het vuur met provocerende imitatie

Reacties

Andrés Guardado heeft zich zondag de woede van Sevilla op de hals gehaald met een toneelstukje op het veld van Estadio Benito Villamarín. De 35-jarige Mexicaan imiteerde Sevilla-middenvelder Joan Jordán, die zaterdag werd geraakt door een stok, die vanaf de tribunes gegooid werd.

Guardado gooit olie op het vuur met provocerende imitatie
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 1
Sevilla
Sevilla

De derby tussen Betis en Sevilla werd daarop gestaakt. Vanuit Betis-kamp klonken er achteraf boze verwijten naar de bezoekers. Trainer Julen Lopetegui zou Jordán hebben aangespoord om 'duizelig te worden en naar de grond te gaan'.

Zondag werd het restant van de derby uitgespeeld en trok Betis aan het langste eind. Dat werd uitvoerig gevierd door de Verdiblancos. Guardado ging op in de feestvreugde en voerde zelfs een toneelstukje op. Hij gooide een bidon tegen zijn hoofd en stortte ter aarde, als imitatie van Jordán.

De actie van de voormalig PSV'er word niet overal gewaardeerd in Spanje. AS noemt het onsportief. Marca spreekt van een provocerende actie en een correspondent van The Guardian vindt het zelfs een beschamende actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.