Betis kroont zich in duel van staafincident tot derbywinnaar

Reacties

Real Betis heeft zich zondag als vijfde club geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey. In het restant van El Gran Derbi werd Sevilla verslagen.

Betis kroont zich in duel van staafincident tot derbywinnaar
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Zaterdag werd er afgetrapt bij de derby. Papu Gómez opende toen de score, waarna Nabil Fekir gelijkmaakte. Daarna, op slag van rust, ging het mis: Sevilla-middenvelder Joan Jordán kreeg vanaf de tribunes een stok tegen zich aan gegooid. Arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea stuurde daarop iedereen naar binnen, waarna de Spaanse bond besloot het duel definitief te staken.

Achteraf klonken er vanuit het Betis-kamp harde beschuldigingen aan het adres van Sevilla-coach Julen Lopetegui. Die zou Jordán hebben aangespoord om 'duizelig te worden en naar de grond te gaan'. Jordán was er zondag niet meer bij, toen de wedstrijd een dag later hervat werd. Dat gebeurde wel voor lege tribunes.

Het restant van El Gran Derbi leverde in een leeg Benito Villamarín weinig spektakel op. Sergio Canales brak de wedstrijd in de 73ste minuut open. Hij controleerde een hoge bal van William Carvalho knap en verschalkte doelman Alfonso Pastor: 2-1.

Die treffer bleek genoeg voor de zege, waardoor Betis zich na Real Mallorca, Cádiz, Rayo Vallecano en Valencia als vijfde club plaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.