'Grote zwarte vlek' op Franse feestavond: 'Het lijkt me vrij serieus'

Reacties

Didier Deschamps verwacht dat het WK er voor Lucas Hernández al op zit. De verdediger viel dinsdag tegen Australië uit met een knieblessure en het ziet er volgens de Franse bondscoach niet goed uit.

'Grote zwarte vlek' op Franse feestavond: 'Het lijkt me vrij serieus'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Frankrijk won de eerste groepswedstrijd op dit WK met 4-1, maar kende een vreselijk begin van de wedstrijd. Australië nam in de negende minuut de leiding en in aanloop naar de openingstreffer van Craig Goodwin raakte Hernández geblesseerd. Hij kon de wedstrijd onmogelijk vervolgen en liet zich vervangen door zijn broer Theo.

De eerste geluiden over de blessure van Hernández zijn niet positief. 'Hij moet nog onderzocht worden, maar het lijkt me vrij serieus', zei Deschamps na afloop. 'Dit was duidelijk de grote zwarte vlek van deze avond.'

De Fransen hebben sowieso al te maken met de nodige blessuregevallen. Zo ontbreken grote namen als Ngolo Kanté, Paul Pogba en Karim Benzema ook al vanwege blessureleed. Laatstgenoemde werd dinsdag vervangen door Olivier Giroud, die twee keer scoorde en nu samen met Thierry Henry Frans topscorer aller tijden is.

'Ik wil deze overwinning graag opdragen aan Lucas', zei de man van de avond. 'We verliezen weer een collega tijdens dit toernooi.' Daarmee liep dus ook Giroud alvast op de zaken vooruit. 'We zijn met onze gedachten allemaal bij hem.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.