Grote tegenvaller Real Madrid: Kroos valt weg voor seizoensfinale

Reacties

Toni Kroos is besmet geraakt met het coronavirus. Real Madrid meldt dat de Duitser positief is getest bij de nieuwe serie tests van deze maandag.

Grote tegenvaller Real Madrid: Kroos valt weg voor seizoensfinale
© Pro Shots

Kroos ging afgelopen vrijdag in zelfisolatie nadat hij in direct contact was geweest met iemand die het coronavirus onder de leden bleek te hebben. Het ging om iemand uit de directe omgeving van Kroos, niet om een persoon uit de selectie of technische staf van Real Madrid.

Zo was er bij De Koninklijke dus al de vrees dat Kroos even uit de roulatie zou zijn en door de testresultaten van deze maandag is het duidelijk dat het voor de 31-jarige middenvelder einde seizoen is. Het moeten missen van Kroos is een gevoelig verlies voor trainer Zinedine Zidane, die toch al veel personele zorgen heeft.

Zidane kon vanwege blessures zondag in de uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao (0-1) ook al geen beroep doen op onder anderen Sergio Ramos, Raphaël Varane, Ferland Mendy, Lucas Vázquez en Dani Carvajal. Rel won dus wel, maar kijkt in La Liga met nog één speelronde te gaan nog altijd tegen een achterstand aan ten opzichte van Atlético Madrid.

Real moet komende zondag in eigen huis winnen van Villarreal en dan hopen op puntenverlies van Atlético (dat uit tegen Real Valladolid speelt) om nog kampioen te worden. Het onderling resultaat, dat in Spanje boven het doelsaldo gaat, is wel in het voordeel van de nummer twee.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.