'Grote schoonmaak bij Valencia: ook Cillessen staat op zwarte lijst'

Reacties

Ook Jasper Cillessen ontkomt volgens berichten in Spaanse media niet aan de grote schoonmaak die eigenaar Peter Lim deze zomer wil doorvoeren bij Valencia. De Oranje-international is naar verluidt een van de spelers die geld in het laatje moet brengen.

'Grote schoonmaak bij Valencia: ook Cillessen staat op zwarte lijst'
© Pro Shots

Dinsdagavond meldden diverse Spaanse media al dat Lim van enkele dragende spelers afwil. Hun zaakwaarnemers zouden van voorzitter Anil Murthy hoogstpersoonlijk te horen hebben gekregen dat ze moeten vertrekken bij Valencia. Daarbij circuleerden in eerste instantie de namen van aanvoerder Dani Parejo en middenvelders Geoffrey Kondogbia en Francis Coquelin. Volgens andere media zoals Mundo Deportivo en AS zou ook aanvaller Rodrigo Moreno bij dat rijtje horen.

Volgens radiostation Cadena Cope is de zwarte lijst met spelers die moeten vertrekken bij Valencia nog een stuk langer. Waar dragende spelers als Parejo en Rodrigo van Lim zouden moeten vertrekken wegens hun hechte band met de begin dit seizoen ontslagen trainer Marcelino, die in de clinch lag met de eigenaar van Los Che, wordt Cillessen genoemd omdat de club denkt dat er voor hem genoeg interesse is op de transfermarkt. De laatste twee duels in La Liga moest de 31-jarige doelman al op de bank plaatsnemen.

Dat Cillessen een jaar na zijn komst alweer mag vertrekken, meldde AS eerder deze zomer ook al eens. De sportkrant noemt de voormalig speler van NEC, Ajax en Barcelona in een nieuw artikel eveneens in het rijtje met spelers dat om economische redenen te koop is. De financiële situatie van Valencia is dermate penibel dat het zo'n honderd miljoen euro aan transferinkomsten nodig heeft. Daarom mogen behalve Cillessen ook Kévin Gameiro en Denis Cheryshev vertrekken. Zelfs de verkoop van Gonçalo Guedes is niet uitgesloten.

Ook Cope meldt dat Valencia bij een goed bod op de Portugees bereid is te luisteren. Het radiostation schrijft dat daarnaast ook de Franse enclave - met daarin de al genoemde Kondogbia en Gameiro, maar ook de verdedigers Eliaquim Mangala en Mouctar Diakhaby - van de club heeft gehoord dat zij mogen vertrekken. Rubén Sobrino en Thierry Correira completeren de zogeheten zwarte lijst. Spelers als José Gayà, Gabriel Paulista, Carlos Soler, doelman Jaume Doménech, Maxi Gómez, Daniel Wass en Ferran Torres mogen blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.