Grote rel in Portugal: 'Sporting-preses bestolen door Porto-delegatie'

Reacties

Sporting Portugal heeft in een statement zijn afkeuring uitgesproken over het gedrag van onder anderen FC Porto-coach Sérgio Conceiçao. Sporting-preses Frederico Varandas is volgens zijn club bestolen na de uitwedstrijd tegen Porto.

Grote rel in Portugal: 'Sporting-preses bestolen door Porto-delegatie'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

In het statement stelt Sporting dat Varandas (foto) nadat hij journalisten te woord had gestaan, werd opgewacht door een drietal van Porto. Het zou gaan om vice-president Vítor Baía, Conceiçao en persvoorlichter Rui Cerqueira. Het trio werd gesteund door een aantal beveiligers en Varandas zou zijn geïntimideerd.

Cerqueira zou de telefoon en de portemonnee die Varandas in zijn hand had, hebben afgepakt en zijn weggerend. De baas van Sporting maakte in het stadion van de rivaal direct melding van de diefstal. Er was politie aanwezig, maar de spullen zijn vooralsnog niet teruggevonden.

Sporting heeft een aanklacht ingediend tegen Baía, Conceiçao en Cerqueira en eist onder meer dat het drietal verbannen wordt uit stadions. De club gaat nog verder over de drie van Porto: het incident past in een breder patroon van het intimideren van journalisten en tegenstanders.

Porto heeft inmiddels ook gereageerd met een statement. De club verafschuwt het gedrag van Varandas, die zich volgens Porto vanaf de eerste minuut van zijn bezoek aan het Estádio do Dragão tot zijn vertrek uit het stadion zou hebben misdragen. Van de beschuldigingen zou niets waar zijn. Porto is wel een intern onderzoek gestart na wat er na afloop van de topper van vrijdagavond precies gebeurd is.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.