'Grote Memphis zorgt voor goede generale'

Reacties

De ruime Oranje-overwinning op Wit-Rusland (4-0) was ook een waarschuwing voor Duitsland. De internationale media zagen vooral hoe Memphis Depay de show in De Kuip stal.

'Grote Memphis zorgt voor goede generale'

In Duitsland werd met extra aandacht gekeken naar de Nederlandse start van de EK-kwalificatie. Zondag is Oranje immers de tegenstander van Die Mannschaft. Bild heeft het over 'een Depay-show' om de overwinning op Wit-Rusland te schetsen. 'Deze Hollanders moeten Jogi's jongens zien te stoppen', wijst het boulevardblad op de opdracht die de ploeg van bondscoach Joachim Löw wacht.

'Oranje-opdracht volbracht: bekritiseerde Memphis bloeit op', kopte Kicker na de soevereine zege van Nederland als opmaat voor het duel met Duitsland. 'Een geslaagde generale' noemde Die Welt het Oranje-optreden in Rotterdam.

In de Franse media stond Memphis centraal. De aanvaller komt gehuld in het oranje beter voor de dag dan in het shirt van Olympique Lyon, zeker wat zijn directe bijdrages aan doelpunten betreft. 'Nederland veegt Wit-Rusland van de mat met een grote Memphis', schrijft L'Équipe dan ook.

Sky Sports zag hoe Nederland nauwelijks in de problemen kwam en met een ruimere marge had kunnen winnen 'als welkom cadeau voor de jarige Ronald Koeman'. Daarbij werd ook aandacht besteed aan de goals van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, die de Oranje-zege een flink Liverpool-aandeel meegaven. Dat laatste was ook de insteek van de BBC getuige de kop: 'Depay straalt waar Liverpool-duo scoort'.

Memphis absoluut de uitblinker
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.