Grote blunder verlost Werner van Chelsea-juk, Boëtius is terug

Timo Werner heeft zich zaterdagmiddag meteen laten gelden bij zijn terugkeer in de Bundesliga. Zijn doelpunt leverde RB Leipzig echter geen drie punten op. Ook Hertha BSC won niet met debutant Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen.

© Imago
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 2
1. FC Köln
1. FC Köln

Werner had in de laatste maanden van zijn periode bij Chelsea niet meer gescoord, maar had bij zijn terugkeer in het shirt van Leipzig slechts 36 minuten nodig. Niet dat het een geweldige treffer was, 1. FC Köln-keeper Marvin Schwäbe ging pijnlijk in de fout na de poging van afstand (zie video onder).

Onder de markante trainer Steffen Baumgart vocht Köln zich terug. Vlak voor rust maakte Florian Dietz gelijk en twintig minuten voor tijd was er een nieuwe gelijkmaker nodig. Christopher Nkunku had tien minuten na rust de 2-1 gemaakt, waarna invaller Josko Gvardiol met een eigen treffer voor de 2-2 zorgde. Tussendoor had Dominik Szoboszlai een rode kaart gekregen vanwege een slaande beweging, waardoor Leipzig met een man minder het punt koesterde.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 1
Eintracht Frankfurt

Boëtius maakte zijn comeback in de Bundesliga, met rugnummer 10 viel hij in voor zijn eerste speelminuten bij Hertha BSC. De Nederlandse middenvelder, die lang meetrainde bij Feyenoord, betrad het veld toen de eindstand al bereikt was. Na de vroege openingsgoal van Suat Serdar maakte Daichi Kamada kort na rust gelijk. Eintracht Frankfurt speelde woensdag nog in Helsinki om de UEFA Super Cup, maar verloor van Champions League-winnaar Real Madrid. De winst kwam er zaterdag nog bijna, maar de VAR gooide roet in het eten door een gegeven strafschop te laten annuleren.

1899 Hoffenheim
3 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Angeliño heeft een bijzonder debuut voor 1899 Hoffenheim meegemaakt: zijn team moest vol aan de bak na een vroege achterstand. De ex-PSV'er, gehuurd van Leipzig, kon geen rechtstreekse bijdrage leveren aan de drie doelpunten van zijn team. Simon Zoller zette VfL Bochum met twee snelle doelpunten op voorsprong, waarna de comeback door Hoffenheim werd ingezet. Christoph Baumgartner en Ozan Kabak scoorden in de eerste helft, waarna Munas Dabbur met een late treffer matchwinner werd. Daarvoor had collega-spits Andrej Kramaric vanaf elf meter nagelaten om de 3-2 te maken.

Bayer Leverkusen
1 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Bayer Leverkusen moet nog steeds wachten op de eerste punten van het seizoen, met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong als basisspelers werd er verloren van FC Augsburg. Voormalig FC Twente-speler Fredrik Jensen opende in de vijftiende minuut de score, waarna het vlak voor rust gelijk werd door Charles Aránguiz. Vlak voor tijd ging het echter weer mis voor Leverkusen, daar zorgde André Hahn voor. Leverkusen verloor in de eerste speelronde met 0-1 van Borussia Dortmund en werd door derdeklasser SV Elversberg uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Volgende week krijgt Leverkusen tegen Hoffenheim weer een kans op de eerste zege van het seizoen.