Grootscholten: 'Aan geld geen gebrek bij Whitecaps'

Richard Grootscholten vertrekt op korte termijn naar Canada waar hij aan de slag gaat bij de Vancouver Whitecaps. De voormalig technisch manager van Sparta Rotterdam krijgt een breed takenpakket bij de club waar ooit Ruud Krol nog speelde.

Grootscholten: 'Aan geld geen gebrek bij Whitecaps'

Grootscholten wordt in Vancouver verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en gaat er de belofteteams onder-20 en 21 jaar trainen. Hij stond ook in de belangstelling van een aantal Nederlandse clubs, waaronder RBC Roosendaal, maar kiest voor het avontuur.

'En vooral de uitdaging. Ik ben drie keer in Vancouver geweest en de ambities van de club zijn groot, want vanaf komend seizoen, dat in maart begint, hebben ze een licentie voor de MLS', vertelt Grootscholten aan Voetbal International.

'Ik krijg één opdracht mee: de beste club van Noord-Amerika te worden. Aan geld geen gebrek. De club gaat het stadion verbouwen voor 480 miljoen dollar, terwijl er 33 miljoen klaar ligt voor een trainingscentrum voor de jeugd, mijn afdeling.'

'Ik denk dat ik mijn ei daar goed kwijt kan', vervolgt Grootscholten. 'Natuurlijk is het een grote stap, want ik ga niet zonder mijn gezin, maar soms moet je een kans gewoon pakken. Tel daarbij op de fantastische leefomstandigheden in een prachtige stad en je zult begrijpen dat ik het helemaal zie zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen