Groningen neemt verbannen Mahi en Idrissi in genade aan

Reacties

Mimoun Mahi en Oussama Idrissi keren per direct terug in de selectie van FC Groningen. Het duo was disciplinair geschorst, maar is weer in genade aangenomen.

Groningen neemt verbannen Mahi en Idrissi in genade aan

De club droeg de houding en het gedrag van de aanvallers aan als reden voor de schorsing, die daags na de nederlaag tegen Willem II werd uitgedeeld. 'Als je je eigen wedstrijdje speelt, dan kunnen we je niet meer gebruiken', zei trainer Ernest Faber destijds. Algemeen directeur Hans Nijland zinspeelde zelfs op een wintertransfer van Mahi.

Groningen beleefde vervolgens een dramatische week met nederlagen tegen Roda JC Kerkrade in het KNVB-bekertoernooi (3-1) en Sparta Rotterdam (2-1) in de Eredivisie. Maandagochtend hebben Mahi en Idrissi met de club om de tafel gezeten. De uitkomst van de gesprekken was dat Mahi en Idrissi weer kunnen aansluiten bij de trainingen van de eerste selectie, meldt Groningen op de clubsite. Het is aan Faber wanneer hij de aanvallers weer gebruikt bij wedstrijden.

'Vorige week heb ik al direct laten weten dat ik spijt heb van wat is gebeurd. Daarvoor heb ik mijn oprechte excuses aangeboden en heb ik de straf die mij werd opgelegd volledig geaccepteerd. Nu wil ik niets liever dan het team weer helpen en gaan trainen en voetballen', reageert Mahi. 

Idrissi sluit zich daarbij aan. 'Ook ik heb iets niet goed gedaan en het gevolg daarvan is bekend. Ik ben erop gebrand weer aan te sluiten bij de eerste selectie en te laten zien dat ik ook een hele goede rol in het team kan hebben.'

Voor Groningen wacht komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van Faber gaat in Almelo proberen de eerste punten te pakken in een uitduel dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.