Groningen na drukke Deadline Day met twee debutanten onderuit in oefenduel

Reacties

FC Groningen heeft woensdagmiddag in een oefenwedstrijd met 3-1 verloren van Hamburger SV. Nieuwkomers Laros Duarte en Yahya Kalley maakten hun eerste minuten voor hun nieuwe club.

Groningen na drukke Deadline Day met twee debutanten onderuit in oefenduel
© Pro Shots

Groningen beleefde dinsdag een actieve Deadline Day, waarop Mark-Jan Fledderus liefst vijf nieuwe spelers binnenhaalde. De Zweedse verdediger Elias Olsson begint bij de beloften, maar Sebastian Tounekti, Daleho Irandrust, Duarte en Kalley kwamen voor het vlaggenschip. De twee laatstgenoemde spelers maakten woensdag hun officieuze debuut. Duarte (overgenomen van Sparta Rotterdam) begon in de basis en deed de eerste helft mee, Kalley viel een klein kwartier voor tijd in.

Op het moment dat Kalley binnen de lijnen kwam, stond de eindstand al op het scorebord. Groningen verloor met 3-1: het doelpunt voor de ploeg van Danny Buijs was een benutte strafschop van Mohamed El Hankouri. Groningen speelt na de interlandbreak de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.

Meer oefenduels
Naast Groningen speelden nog meer Eredivisie-clubs deze woensdag oefenwedstrijden. RKC Waalwijk sparde met Sparta Rotterdam en won met 1-0, dankzij een goal van Finn Stokkers. Willem II ging met 4-1 onderuit tegen het Belgische KV Mechelen. Kwasi Wriedt scoorde namens de Tilburgers.

Fortuna Sittard verloor van Union St. Gillis, de huidige koploper van België. In een duel achter gesloten deuren werd het 0-1. Heracles Almelo moest het onderspit delven tegen Werder Bremen: 2-0. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.