Groningen meldt zich na Padt-revanche naast Feyenoord en Vitesse

FC Groningen heeft de opmars van Sparta Rotterdam in een doelpuntrijk duel een halt toegeroepen. Een geweldige redding van Sergio Padt in blessuretijd zorgde ervoor dat de ploeg van Danny Buijs nu in punten gelijkstaat met Vitesse en Feyenoord.

Sparta Rotterdam
2 - 3
FC Groningen

Bij het duel tussen Groningen en Sparta, twee ploegen die dit seizoen erg goed presteren, waren veel ogen gericht op Abdou Harroui. De middenvelder van Sparta staat hoog op de verlanglijst bij Groningen, dat er in de zomerse transferwindow echter niet in slaagde om Harroui binnen te halen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaf deze week aan dat de jeugdinternational nog altijd bij hem in beeld is en kon Harroui zaterdag weer eens van dichtbij aan het werk zien. De Spartaan speelde echter een van zijn mindere wedstrijden van dit seizoen.

De start was voor Sparta, de voorsprong voor Groningen. Doelman Maduka Okoye wist een inzet uit een hoekschop niet te klemmen, waarna Wessel Dammers van dichtbij de rebound binnenwerkte: 0-1. Sparta baalde vervolgens van een afgekeurde treffer voor Deroy Duarte (buitenspel), maar mocht tien minuten voor rust alsnog de gelijkmaker vieren. Lennart Thy stond bij de tweede paal klaar om uit een lage voorzet van Dirk Abels binnen te tikken en maakte alweer zijn achtste competitiegoal van dit seizoen.

Sparta en Groningen zochten in evenwicht de kleedkamers op, voordat Groningen kort na rust zijn voorsprong herstelde. Mohamed El Hankouri vond met een geweldige voorzet Jørgen Strand Larsen en hij zorgde voor de 1-2. Ook nu dacht Sparta weer een juiste reactie te vinden, maar opnieuw werd er een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel: deze keer had Bryan Smeets geen geluk. Sparta-coach Henk Fraser bracht met Mario Engels en Reda Kharchouch twee verse spitsen binnen de lijnen.

Abdou Harroui kon zaterdag het verschil niet maken.

Sparta was op zoek naar de gelijkmaker, maar incasseerde een kwartier voor tijd een derde tegengoal. Strand Larsen werd deze keer gevonden door Gabriel Gudmundsson en hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen: 1-3. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar Sparta gaf niet op. Invaller Wouter Burger bracht de spanning terug met de aansluitingstreffer en herstelde de Rotterdamse hoop op een bevredigend resultaat.

Tot een gelijkmaker kwam Sparta niet en dat kwam voor een groot deel door Padt. De keeper van Groningen was midweeks de schlemiel in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Emmen, maar nam in Rotterdam sportieve revanche, door in blessuretijd met een geweldige redding de 3-3 te voorkomen. Sparta blijft hierdoor op vijftien punten steken; dat zijn er nu elf minder dan seizoensrevelatie FC Groningen. De noorderlingen gaan er zondag eens goed voor zitten, wanneer Vitesse en Feyenoord het tegen elkaar opnemen in Arnhem.