Groningen lijdt tegen Twente vierde nederlaag op rij

FC Twente heeft op bezoek bij FC Groningen zijn derde plaats verstevigd. Ook na het uitvallen van uitblinker Eljero Elia bleven de Tukkers simpel op de been: 1-4.

Ronnie Stam besliste in de 68ste minuut de wedstrijd in Euroborg op het moment dat FC Groningen de gelijkmaker steeds meer naderde. De rechtsback schoot de bal in tweede instantie langs Luciano, die knap had gered op de eerste poging van Stam: 1-3.

Kort voor deze treffer had Elia geblesseerd het veld verlaten en had Kenneth Perez moeten plaatsmaken voor de defensiever ingestelde Cheik Tioté. FC Twente verloor met de wissels een van de smaakmakers. In de eerste helft was Elia niet te houden. De linksbuiten bereidde de 1-0 van Marko Arnautovic voor en schoot volledig vrijstaand de 2-0 binnen. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Goran Lovre er koppend voor dat het een wedstrijd bleef.

Een klein kwartier na rust had dezelfde Lovre de beste kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Gonzalo García schoot de Serviër op de paal. Na de 1-3 van Stam waren beide ploegen dicht bij een treffer, maar alleen de bezoekers scoorden nog. Blaise N'Kufo zette in de slotseconden de 1-4 eindstand op het bord.

FC Twente blijft door de zege derde in de Eredivisie. Door het puntverlies van PSV heeft de ploeg van trainer Steve McClaren vier punten voorsprong op de nummer vier. FC Groningen is terug te vinden op de achtste plaats.