Groningen heeft volgens Mahi eindelijk zijn 'droomduo' gevonden

Reacties

Om meerdere redenen heeft FC Groningen volop hoop gekregen door de zege (2-4) bij Excelsior. De aanvallers van de zo moeizaam aan het seizoen begonnen ploeg van trainer Danny Buijs vonden elkaar eindelijk makkelijk, tot opluchting van Mimoun Mahi en de coach.

Groningen heeft volgens Mahi eindelijk zijn 'droomduo' gevonden

Mahi begon in Rotterdam voor het eerst samen met Mateo Cassierra in de basis. Door allerlei blessureproblemen kon Buijs in de eerste tien speelronden niet één keer vanaf de aftrap een beroep op allebei de aanvallers doen. Het samen laten spelen van de Ajax-huurling en de Marokkaans international had direct succes. Cassierra maakte zijn eerste doelpunt in Groningse dienst, Mahi was belangrijk met zijn tweede Eredivisie-goal van het seizoen.

'Ja, een droomduo is het wel denk ik', reageerde Mahi toen hij bij de NOS gevraagd werd naar de samenwerking met Cassierra. 'Want ja, we laten het direct zien. Ik zie dat we gewoon twee goede voetballers zijn die elkaar goed aanvullen. Hopelijk kunnen we dat het hele seizoen laten zien en blijven we verder fit. Dan ben ik ervan overtuigd dat we nog veel doelpunten gaan maken. We vonden elkaar steeds makkelijk en werden gevaarlijk', aldus de 24-jarige Groningen-aanvaller.

Buijs was ook zeer positief over het aanvalsspel en had daarbij ook aandacht voor de rol van Ritsu Doan, die als aanvallende middenvelder achter het duo voor de belangrijke 0-2 zorgde. Buijs: 'De kwaliteiten hebben denk ik de doorslag gegeven. Die jongens brengen creativiteit en kunnen een goal maken. Het is geen toeval dat ze alle drie scoren.'

De geplaagde Groningen-trainer onthulde bij FOX Sports dat zijn selectie een ongebruikelijke voorbereiding kende op het uitduel met Excelsior. 'De voorbereiding was iets anders dan normaal. We stonden in de file, waardoor we nooit meer op tijd zouden zijn om in het afgesproken restaurant te eten. We zijn ergens maar vanaf de snelweg afgegaan en hebben gevraagd of ze in het restaurant daar snel iets warm konden maken. Een heel aparte voorbereiding. Misschien dat dat het verschil maakte', vertelde Buijs met een brede glimlach.

Met een serieuzere toon liet hij wel weten dat er sprake was van enorme opluchting nu FC Groningen voorlopig van de laatste plaats af is. Met zeven punten is De Trots van het Noorden NAC Breda (vijf punten) namelijk gepasseerd. Buijs: 'Er is enorme blijdschap. Gekscherend gezegd vielen we bijna van de ranglijst af en dan staat je maar één ding te doen en dat is winnen. Bij wijze van spreken durfde ik niet meer naar Teletekst te kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.