El Hamdaoui hoopt op bevrijding tegen piepjong FC Groningen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De elfde speelronde wordt vrijdagavond in gang gezet door Excelsior en FC Groningen.

El Hamdaoui hoopt op bevrijding tegen piepjong FC Groningen

Excelsior - FC Groningen

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

Actueel

Na de 4-1 nederlaag bij De Graafschap heeft Excelsior iets goed te maken. De Kralingers bezetten de tiende plaats met twaalf punten, liefst acht meer dan hekkensluiter FC Groningen. Tot nu toe kwamen de noorderlingen slechts eenmaal tot winst, bij De Graafschap.

Excelsior kreeg dit kalenderjaar al in vier Eredivisie-wedstrijden minimaal vier treffers om de oren, samen met SC Heerenveen het vaakst van alle clubs.

• Hoewel FC Groningen de laatste plaats bezet, kregen slechts vier ploegen minder schoten tegen dan de formatie van Danny Buijs: PSV, PEC Zwolle, Ajax en Vitesse.

Excelsior leed afgelopen weekeinde een pijnlijke nederlaag bij De Graafschap.

• Mounir El Hamdaoui maakte in zijn laatste dertien Eredivisie-wedstrijden geen enkel doelpunt, een evenaring van zijn langste droogte uit de periode 2002/03.

• Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 317 dagen heeft FC Groningen deze jaargang de jongste basiself in de Eredivisie. Over een heel seizoen gemeten kwamen de noorderlingen nog nooit onder de 23 jaar in dit opzicht.

• Excelsior trof in zijn laatste tien Eredivisie-thuiswedstrijden telkens doel. De laatste keer dat de Kralingers in dit opzicht een betere serie neerzetten, was in 1985. Destijds kwam Excelsior in dertien achtereenvolgende thuisduels op het hoogste niveau tot scoren.

FC Groningen ging tijdens de voorbije speelronde nipt onderuit tegen PSV.

Historie

• Excelsior - FC Groningen werd zeventien keer eerder betwist in de Eredivisie. De Kralingers trokken acht keer aan het langste eind en gingen vier keer onderuit. De laatste uitzege dateert alweer van het seizoen 2011/12.

• De laatste drie edities van dit duel mondden allemaal uit in een zege voor Excelsior. Vorig seizoen werd het 2-0 door treffers van Milan Massop en Stanley Elbers.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Excelsior - FC Groningen:

Seizoen Uitslag
2011/12 0-1
2014/15 1-1
2015/16 2-1
2016/17 2-0
2017/18 2-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.