Groningen heeft Spaanse back binnen: 'Een echte mannetjesputter'

Reacties

FC Groningen heeft de komst van Miguel Ángel Leal afgerond. De 23-jarige vleugelverdediger komt op huurbasis over van Villarreal.

Groningen heeft Spaanse back binnen: 'Een echte mannetjesputter'
© Pro Shots

Deze week werd duidelijk dat Leal op weg was naar Groningen en zaterdagochtend heeft de club zijn komst wereldkundig gemaakt. De Spanjaard kan uit de voeten als rechts- en linksback, waarmee Groningen de backposities weer dubbel bezet heeft.

'Wij hebben hem vorig seizoen meerdere malen live aan het werk gezien en zijn al in november vorig jaar met hem in gesprek gegaan. Miguel had een aflopend contract en wij wilden hem vastleggen. Uiteindelijk koos hij voor een langer verblijf bij Villarreal, dat hem per se wilde behouden. In de voorbereiding op dit seizoen maakte Miguel onderdeel uit van de eerste selectie, maar nu ontstond alsnog de mogelijkheid om hem naar Groningen te halen en daar zijn we heel blij mee', legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit op de clubsite.

'Miguel is een snelle verdediger en een echte mannetjesputter. Hij past met zijn dynamiek uitstekend binnen onze speelstijl. Wij denken dat hij met zijn manier van spelen zal aanslaan bij onze supporters. We krijgen er met zijn komst meer opties bij en zijn blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen', vult Fledderus aan.

Leal doorliep de opleiding van Villarreal, maar vertegenwoordigde zijn club nog niet in La Liga. Wel kwam hij één keer in actie in het toernooi om de Copa del Rey. De back heeft in Spanje nog een doorlopend contract tot medio 2021, FC Groningen heeft wel een optie tot koop op hem bedongen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.